Contador: Vil forfølge sagen til enden

Den spanske cykelstjerne Alberto Contadors advokater arbejder fortsat på at få omgjort hans dopingstraf

Contador vil have sine advokater til at granske dopingdommen. (Foto: AP)
Contador vil have sine advokater til at granske dopingdommen. (Foto: AP)

Alberto Contador er rystet over sin dopingdom på to år og agter at forfølge enhver mulighed for at få sit navn renset.

Det var hovedbudskabet, da Team Saxo Banks stjernerytter tirsdag på et pressemøde i Madrid forholdte sig til mandagens domsafsigelse fra den internationale sportsdomstol, CAS.

- Lige nu arbejder mine advokater med sagen. Er der en mulighed, så vil vi forfølge den lige til enden, siger Alberto Contador.

Umiddelbart inden havde holdejer Bjarne Riis ellers sagt til pressen, at man har valgt at acceptere dommen, men fortsat har 100 procent tillid til Contadors uskyld i sagen.

Riis hæfter sig ved, at spanieren tilsyneladende har indtaget de ulovlige stoffer i noget inficeret mad, og dermed ikke har snydt bevidst.

Læs også:

Se også: Riis accepterer karantænen til Contador

Læs også:

Se også: Contador: Uforståelig dom

Det var en meget bevæget spanier, der talte til den samlede verdenspresse om den langstrakte sag, der har varet i halvandet år.

Contador har selv hævdet, at han har fået det forbudte stof clenbuterol ind i kroppen gennem en bøf. Han fortæller, at han aldrig har haft intentioner om at snyde.

- Det har været virkelig svært for mig. Det har været endnu hårdere for mig at se min familie, som har lidt meget under denne her sag.

Forstår ikke dommen
- Doping er virkelig noget, der strider mod mine værdier og det, jeg har lært fra barnsben.

- Jeg er imod denne dom. Jeg prøver at forstå den, men kan ikke. Jeg er ikke i stand til at forstå den straf, jeg har fået, forklarer den spanske cykelstjerne, der siger han har givet CAS alle de informationer, han var i stand til.

- Jeg bad dem fortælle mig, hvad jeg kunne gøre for at bevise min uskyld, og jeg kunne ikke gøre mere, beretter Contador, der samtidig undrer sig over, at han fik den strengeste karantæne på to år.

- Det er hårdt, når man fandt en så lille mængde i mig. En mængde som var helt ubetydelig. Jeg har spist noget, som har været inficeret med et forbudt stof, og bliver mødt med den hårdest mulige dom, siger han.

Sejrene tilhører folket
Alberto Contador får nu sine sejre gennem det seneste halvandet år slettet fra historiebøgerne, men det bekymrer ham ikke så meget.

- Mine sejre er ikke mine egne. De tilhører folket, og de tilhører folks hukommelse, siger han.

Spanieren fastslår også, at han nok skal rejse sig, når han til august atter må stille til start.

- Jeg vil fortsætte som cykelrytter og køre rent. Selv om jeg føler mig nede lige nu - jeg har det ikke så godt - så ved jeg, at jeg vil få det bedre, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer