Fejl kostede 7'erne sejren

Et kiks i det allersidste skift kostede formentlig Par nr. 7 sejren i det københavnske seksdagesløb

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv i finalejagten i Ballerup. (Foto: Lars Poulsen)
Alex Rasmussen og Michael Mørkøv i finalejagten i Ballerup. (Foto: Lars Poulsen)

BALLERUP (ekstrabladet.dk): Alt var sat op til en drabelig duel mellem feltets to hurtigste sprintere, Alex Rasmussen og Iljo Keisse fra henholdsvis Par nr. 7 og 9, da det 50. københavnske seksdagesløb skulle afgøres.

To point skilte de to par inden sidste spurt, og de to hurtige herrer skulle skiftes ind af Michael Mørkøv og Marc Hester.

Men her gik det galt. For Hester skiftede perfekt Keisse ind, mens Mørkøv fik skiftet Rasmussen ind på den forkerte side af tyske Leif Lampater, der fik kilet sig igennem. Dermed fik aLex Rasmussen aldrig mulighed for at komme op på siden af den hurtige belgier.

- Det var en fejl fra min side. Lampater kommer imellem, og jeg får ikke kørt på den rigtige side af ham. Og det koster os sejren, sagde Michael Mørkøv efter løbet.

Helt så kategorisk er makker Rasmussen ikke.

- Det er svært at sige. Det var i hvert fald rigtig ærgerligt. Måske kom skiftet også lidt for sent.

- Men jeg er ikke grædefærdig over det. Jeg synes, at vi kørte et godt løb. Men i sidste ende fortjente de at vinde, sagde Alex Rasmussen om Hester og Keisses sejr.

Det betød så i den anden ende, at Par nr. 7 gik glip af en historiske 4-på-stribe-sejr. Men det ligger de ikke søvnløse over, for nummer fire kan meget vel komme næste år.

- Vi bakker ikke ud, fordi vi har tabt denne gang. Vi elsker begge at køre dette løb, så vi er helt sikkert tilbage næste år, sagde Michael Mørkøv.