Professor sultestrejker mod Contador-dom

En 74-årig spansk professor er så oprørt over Contador-dommen, at han er gået i sultestrejke

Alberto Contador har inspireret en ældre herre til at overkomme sin vanskeligheder. Nu betaler herren tilbage med en sultestrejke. (Foto: Thomas Sjørup)
Alberto Contador har inspireret en ældre herre til at overkomme sin vanskeligheder. Nu betaler herren tilbage med en sultestrejke. (Foto: Thomas Sjørup)

Contador-dommen er vakt så stor vrede i Spanien, at den nu udløser noget så dramatisk som en sultestrejke.

Det er en 74-årig pensioneret professor i etologi, eller dyreadfærd, der har indledt aktionen. Talara Robles, som den 74-årige hedder, satte sig efter dommen ned foran rådhuset i Ayamonte, tæt på Huelva, og han sværger at fortsætte sin aktion, indtil den 'komplet urimelige' karantænedom til hans landsmand bliver omstødt.

Se også:

Contador bliver aldrig sportsdirektør

Den usædvanlige reaktion skyldes, at Contadors præstationer har ijnspireret den 74-årige professor til at overvinde store vanskeligheder i sit liv.

- Han bragte mig ud af den depression, jeg led af. Det eneste, der hjalp, var at se ham køre løb på tv om eftermiddagen. Jeg var meget syg, men i mit hus vidste folk, at de hver eftermiddag skulle placere mig foran fjernsynet, og det ville hjælpe mig med at komme videre, siger Robles ifølge cyclingnews.com til det spanske nyhedsbureau EFE.

Efter at have læst om Contadors gik Talara Robles ind på rådhuset og begyndte sin sultestrejke i et af kontorerne. Da rådhuset lukkede, blev han af politiet flyttet ud på torvet foran bygningen.

Se også:

Chris Anker om Contador: Hvad ved jeg om jura?