Chris Anker om Contador: Hvad ved jeg om jura?

Contadors karantænedom kan betyde kaptajnrolle i Touren til Chris Anker Sørensen, men han tænker ikke på det

Chris Anker Sørensen har ondt af Alberto Contador. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Anker Sørensen har ondt af Alberto Contador. (Foto: Claus Bonnerup)

Chris Anker Sørensen er et oplagt bud på rollen som Team Saxo Banks kaptajn i Tour de France, efter holdkammeraten Alberto Contador mandag blev idømt karantæne.

Holdejer Bjarne Riis har allerede nævnt, at bjergrytteren fra Hammel kunne være en mand, der kan køre klassement for holdet, men hovedpersonen afviser fuldstændig, at det har været inde i hans overvejelser.

- Det må være op til Bjarne at finde ud af, hvem han nu vil satse på i Tour de France. Det har jeg ikke gjort mig nogen tanker om endnu. Jeg fokuserer bare på at komme godt i gang med sæsonen. Vi må se. Der er lang tid til juli, siger Chris Anker Sørensen.

Spørgsmål: Men har du lyst til at være kaptajn i Tour de France?

- Det har jeg slet, slet ikke overvejet overhovedet. Nu skal jeg mødes med Bjarne og resten af holdet på træningslejren, og så er jeg sikker på, at vi kommer til at snakke om, hvad hans planer er, og hvad de øvrige sportsdirektørers planer er.

Den danske Team Saxo Bank-rytter fortæller, at han er alt andet end glad for dommen.

- Jeg har ondt af Alberto, for jeg var begyndt at lære ham at kende som en god fyr, og jeg føler med ham. Det må være utrolig svært for ham i den situation, han er havnet i, siger Chris Anker Sørensen.

Den tredobbelte Tour-vinder blev mandag af sportens øverste domstol (CAS) idømt to års karantæne, men da dommen er gældende med tilbagevirkende kraft, er spanieren klar til at køre cykelløb igen til august.

- Jeg har ikke lavet den store analyse. Jeg er ikke jurist, og jeg ved ikke nok om sagen.

- Jeg vil holde mig til at kommentere det, som jeg ved noget om, nemlig det at køre på cykel. Der er måske også et par andre emner, men jura er ikke et af mine stærkeste områder, siger Chris Anker Sørensen.

Den danske cykelrytter kører Tour Mediterraneen fra torsdag som afløser for Volodymir Gustov, som er blevet syg.

0 kommentarer
Vis kommentarer