Riis' mange 'doping-uheld'

Bjarne Riis har i sin tid som holdejer for Danmarks største og bedste cykehold været i strid modvind mange gange

(Arkivfoto: Jens Dresling)
(Arkivfoto: Jens Dresling)

Det har ikke altid været lige nemt at være dansk holdejer for Bjarne Riis, hvor der har været rigeligt med alvorlige sager i hans tid som holdejer. Dopingkarantænen til Alberto Contador er blot den seneste sag, der har ramt den danske holddirektør.

Flere dopingskandaler har nemlig ramt Riis og hans hold, siden han trådte ind i ejerskabet af cykelholdet i efteråret 2000. Hver gang har Riis dog vist sig som en korkprop, der ikke kan holdes nede, og han har overvundet flere dybe kriser.

Se også: Her er Riis' nye Tour-hold

Ekstrabladet.dk lister her nogle af de værste doping-sager, der har ramt Bjarne Riis og det danske cykelhold.

Bo Hamburger:
Den tidligere danske top-rytter, der blandt andet brillerede med en flot sejr i semi-klassikeren Fleche Wallone, kørte for Bjarne Riis og CSC-Tiscali i 2001, da han blev den første i verden, der blev testet positiv for EPO.

Hamburger blev efter et langt og sejt juridisk forløb frifundet, men havde ingen fremtid på det danske hold under Bjarne Riis' ledelse.

Jörg Jaksche:
Den tyske toprytter havde stor succes hos Bjarne Riis i 2004, hvor han vandt det store franske etapeløb Paris-Nice. Siden erkendte tyskeren et omfattende dopingsmisbrug og hævdede, at Riis kendte alt til det, og endda havde rådgivet ham om dopingstoffer.

Se også: Saxo Bank: Ingen konsekvenser for holdet

Den danske holdejer afviste alt og varslede en injurie-sag, som dog aldrig blev til noget.

Tyler Hamilton:
Den amerikanske rytter blev næsten gjort dansk af de danske cykelfans, da han med et brækket kraveben kørte sig til en etapesejr og samlet fjerdeplads i Tour de France 2003 for Team CSC.

I 2006 blev amerikaneren afsløret som dopingsynder, da doping-sagen Operacion Puerto dukkede op. Hamilton har senere erkendt, at han var gennemdopet gennem hele sin karriere. Riis benægtede at kende til Hamiltons dopingmisbrug

Husk at ekstrabladet.dk sender live fra Contador og Riis' pressemøde i aften kl. 19.30...

Ivan Basso:
Få dage før starten på Tour de France i 2006 måtte Riis vinke farvel til sin italienske protege, da han var impliceret i bloddoping-skandalen Operacion Puerto.

Basso indrømmede nødtvungent, at han havde haft kontakt til den spanske skandalelæge Eufimiano Fuentes. Igen benægtede Bjarne Riis dog al kendskab til Bassos forbindelse til dopinglægen.

Se også: Tour de France i fare for Riis

Frank Schleck:
Den tyske avis Süddeutsche Zeitung afslørede, at Frank Schleck havde indbetalt 50.000 kroner til centrale personer i Bloddoping-skandalen Operacion Puerto. Schleck erkendte, men hævdede, at han havde betalt for et træningsprogram, og afviste doping.

Riis suspenderede luxembourgeren midlertidigt, der dog snart blev frikendt af hjemlandets dopingmyndigheder, og snart var at finde på cyklen på Riis' hold igen.

Husk at ekstrabladet.dk sender live fra Contador og Riis' pressemøde i aften kl. 19.30...

0 kommentarer
Vis kommentarer