Alex Rasmussen: Klog beslutning af Riis

Bjarne Riis' beslutning om at fastholde støtten til Alberto Contador er helt rigtig, mener Alex Rasmussen

Alex Rasmusen forstår godt Bjarne Riis. (Foto: Ole Frederiksen)
Alex Rasmusen forstår godt Bjarne Riis. (Foto: Ole Frederiksen)

Team Saxo Bank og holdejer Bjarne Riis' beslutning om at fastholde støtten til Alberto Contador trods hans toårige dopingdom er logisk og rigtig, mener Alex Rasmussen, som tidligere har kørt for det danske hold.

- Det viser bare, at han tror på, at han er uskyldig. Det er et godt signal at sende, hvis han mener det. Det er også det, CAS har bevist, altså at det ikke var hans intention at snyde. Det er kun beklageligt, at det har taget så lang tid.

Læs også:

Riis accepterer karantænen til Contador

- Når sagen ender, som den gør, så er det rigtig at tage denne beslutning. Han er jo ikke dømt skyldig. Han har fået et fire måneders rap over nallerne, siger Alex Rasmussen, som nu kører for Garmin.

Fynboen, som i øjeblikket er halvpart i par nummer 7 i det igangværende københavnske seksdagesløb, mener ikke, at det har nogen betydning, at spanieren har fået frataget sine sejre i 2011.

- Det er lige meget, hvad der er sket med tilbagevirkende kraft. Det er kun det, der tæller frem, man tænker på. Sådan er det for alle cykelryttere. Det handler om, hvad man kan komme til at køre.

Læs også:

Contador: Vil forfølge sagen til enden

- Det ville ikke betyde noget for mig, hvis sejrene var taget fra mig. Jeg ville tænke, at jeg ikke havde gjort noget, men at jeg kunne komme til at cykle igen, siger Rasmussen.

Team Saxo Bank-rytteren, som kørte for Astana-holdet, da han blev testet positiv, kan allerede køre cykelløb igen fra den 6. august i år.

Det skyldes, at karantænen bliver udmålt med tilbagevirkende kraft, så Contador mister de resultater, han har kørt hjem siden den positive dopingtest fra 2010.

Alex Rasmussen afventer selv en afgørelse i en dopingsag, som skyldes, at har modtaget tre advarsler for rod i sine indberetninger til antidopingmyndighederne.