Sådan er forløbet i Contador-sagen

Alberto Contador er ifølge flere medier blevet idømt to års karantæne af den internationale sportsdomstol

Alberto Contador kommer bl.a. ikke til at køre Tour de France i denne sæson. (Foto: Jonas Nyrup)
Alberto Contador kommer bl.a. ikke til at køre Tour de France i denne sæson. (Foto: Jonas Nyrup)

Kronologi om dopingsagen mod den spanske cykelrytter Alberto Contador, der ifølge flere medier får to års dopingkarantæne af den internationale sportsdomstol (CAS).

2010:

* 21. juli: Alberto Contador får foretaget en dopingtest under en hviledag i årets Tour de France. Det viser sig senere, at testen er positiv med det forbudte stof clenbuterol.

* 25. juli: Alberto Contador vinder for tredje gang Tour de France.

* 3. august: Alberto Contador skriver kontrakt med Bjarne Riis' cykelhold - gældende fra 2011.

* 24. august: Alberto Contador får at vide, at dopingtesten foretaget den 21. juli under Tour de France er positiv. Han holder det derefter hemmeligt for både familien, Bjarne Riis og resten af cykelverden i mere end en måned.

Læs også:

Nedtur for Riis: Contador får to års karantæne

* 30. september: Det kommer frem, at Alberto Contador har afleveret en positiv dopingtest under årets Tour de France.

Samme dag afholder Alberto Contador pressemøde, hvor den tredobbelte Tour de France-vinder hævder, at han har spist en forurenet bøf, og at det er den, der er skyld i den positive dopingtest.

* 17. oktober: Saxo Bank tilkendegiver sin støtte til Bjarne Riis' cykelhold, uanset udfaldet i dopingsagen mod frontfiguren Alberto Contador.

* 8. november: Den internationale cykelunion (UCI) oplyser, at man vil have det spanske cykelforbund til at åbne en dopingsag mod Alberto Contador.

* 24. november: Bjarne Riis beslutter sig for at tage Contador med på træningslejr i begyndelsen af december.

2011:

* 11. januar: UCI-præsident Pat McQuaid siger, at det er sandsynligt, at Alberto Contador ikke kommer til at køre Tour de France i 2011.

* 26. januar: Ifølge den spanske avis El Pais får Alberto Contador besked af det spanske cykelforbund om, at man vil tildele ham et års karantæne. Han har 10 dage til at komme med indsigelser mod den beslutning.

* 28. januar: Alberto Contador siger på en pressekonference, at han ikke vil acceptere karantænen på et år og derfor anker den. Bjarne Riis siger ved samme lejlighed, at han støtter sin rytter, så længe påstanden om, at stoffet er havnet i kroppen ved et uheld ikke bliver modsagt af nogen dom.

* 15. februar: Det spanske cykelforbund frikender Alberto Contador. Dermed ophæves hans karantæne, og han kan igen køre cykelløb.

Læs også:

Riis vild med nyt dansk klatretalent

* 24. marts: UCI meddeler, at man vil anke det spanske forbunds frikendelse til den internationale sportsdomstol, CAS.

* 28. marts: CAS oplyser, at domstolen er indstillet på at fælde en dom før Tour de France.

* 26. maj: Høringer i sagen fastsat til første uge af juni bliver aflyst, og derfor meddeler CAS, at afgørelsen først kan falde efter Tour de France.

* 26. juli: CAS meddeler på ny, at høringen er udsat. Udsættelsen sker på det internationale antidopingagentur, Wadas, anmodning og accepteres af alle sagens parter.

* 21-24. november: Contador og andre bliver hørt i sagen ved CAS i Lausanne. Det meddeles efterfølgende, at en afgørelse vil falde i sidste halvdel af januar.

2012:

12. januar: Nyhedsbureauet AP skriver, at CAS har nægtet Wada at indkalde et ekspertvidne (dopingforskeren Michael Ashenden). Wada overvejede at trække sig fra sagen i protest.

6. februar: Flere medier skriver, at den internationale sportsdomstol (CAS) omstøder den frikendelse, det spanske forbund kom frem til. CAS giver Contador to års karantæne ifølge flere medier.