Her er Riis' nye Tour-hold

Ekstra Bladet har kigget på alternativerne til Contador og har sat et Team Saxo Bank-mandskab, der kan stå på startstregen d. 30. juni i Liege

Nu gælder det etapesejre i Touren (Foto: Claus Bonnerup)
Nu gælder det etapesejre i Touren (Foto: Claus Bonnerup)

Uden Alberto Contador må Bjarne Riis tænke helt nyt i forhold til Tour de France. I stedet for at køre efter den gule trøje må han satse på etapesejre, som også cykel-ekspert Alex Pedersen fastslog overfor ekstrabladet.dk i går.

Se også: 'Nu har Riis alt at vinde under Touren'

Bjarne Riis har trods alt rytterne til at køre en flot Tour, og det er ikke totalt urealistisk at en eller flere af holdets resterende ryttere kan skaffe etapesejre på egen hånd.

Her er Ekstra Bladets bud på de ni ryttere, der kan udgøre Team Saxo Banks Tour-hold:

Chris Anker Sørensen, Danmark 27 år:
- Kan godt se frem til en juli måned på bjergtrøje-jagt. Han får frie hænder til at gøre forsøget, og har med etapesejre på bjergetaper i både Giro d'Italia i 2010 og Criterium de Dauphine i 2008 vist, at han har hvad der skal til for at gå hele vejen i de hårde bjerge.

Se også: Brian Holm: Chris Ankers chance

Nicki Sørensen, Danmark 36 år:
- Sikrede sig karrierens flotteste triumf, da han vandt 12. etape til Vittel i Tour de France 2009. Han har en stor motor, og kan godt gentage den bedrift. Han har stor Tour-erfaring, der er uvurderlig.

Daniel Navarro, Spanien 28 år:
- Skal træde ud af Contadors skygge og køre sin egen chance. Har som Chris Anker vist sin styrke i bjergene med etapesejr i Criterium de Dauphine i 2010. Godt bud på en sejr i bjergene til sommer, hvis han rammer udbruddet.

Sergio Paulinho, Portugal 31 år:
- Vandt 10. etape i Tour de France i 2010, og ved derfor, hvordan man kører sig til triumf i den franske rundtur. Er et solidt kort i jagten på en gentagelse.

Se også: Saxo Bank: Ingen konsekvenser for holdet

Bruno Pires, Portugal 30 år:
- Et forholdsvis ubeskrevet blad. Bjergged uden vigtige sejre. Kan måske gå med i udbrud i bjergene, men regn ikke med at se ham først over målstregen. Han kan måske forberede terrænet for folk som Chris Anker og Navarro.

Michael Mørkøv, Danmark 26 år:
- Riis' yndling, som kan få Tour-debut. Han får nok at se til, hvis han får taget sin Tour de France-mødom til sommer, men havner han i det rette udbrud, må man ikke undervurdere den hurtighed, han har oparbejdet på vinterbanerne.

Anders Lund, Danmark 26 år:
- Solid hjælperytter som også kan stå foran sin Tour-debut. Et ubeskrevet blad i Tour de France-sammenhæng, der kan overraske.

Se også: Rasende Tour-legender: De vil dræbe cyklingen

Karsten Kroon, Holland 36 år:
- Den hollandske veteran har før vist talent på stigningerne Belgien og Holland. Tour de France starter i Belgien i år, og kan være et frækt outsider-bud til første etape (efter prologen dagen inden, red.), der slutter med en lumsk stigning i Seraing.

Nick Nuyens, Belgien 31 år:
- Sejrede stort i Flandern Rundt sidste år, hvor han med sin speed afgjorde finalen til sin fordel. Får nok at se til i foråret, men kan han finde formen frem igen til Tour de France, vil han måske være holdets bedste bud på en etapesejr i juli måned.

0 kommentarer
Vis kommentarer