Riis' og Saxo Banks fremtid afgøres snart

Om få dage vil UCI's licenskommission beslutte, om Bjarne Riis og Team Saxo Bank mister World Tour-licensen.

Riis er fortsat i venteposition (Foto: Claus Bonnerup)
Riis er fortsat i venteposition (Foto: Claus Bonnerup)

Alberto Contador fik to års karantæne af den internationale sportsdomstol (CAS) som følge af sin clenbuterol-positive dopingprøve fra 2010.

Contador får lov at køre løb igen fra 6. august i år, til gengæld mister han sine resultater fra Touren 2010, som han vandt, og fra alle løb efter 25. januar 2011. Heriblandt sejren i Giro d'Italia 2011.

Dermed mister Bjarne Riis' hold Team Saxo Bank det pointmæssige grundlag for sin status som et af verdens bedste hold - den såkaldte UCI World Tour-licens, der sikrer holdet invitationer til Tour de France og de fleste andre af verdens største løb i 2012.

Se også: Tour de France i fare for Riis

Da Saxo Bank fik sin 2012-licens i slutningen af 2011, blev den blandt andet givet på baggrund af de point, holdets 2012-ryttere hentede i 2010 og 2011.

Contador tegner sig ifølge UCI for 68 procent af Saxo Banks point, men som følge af karantænen mister Contador - og dermed Saxo Bank disse point.

Spørgsmålet er nu, om licenskommissionen giver Saxo Bank og Bjarne Riis så mange point udi blandt andet etik og moral, der også tæller, at de lader holdet bevarer sin licens for 2012. Den beslutning har UCI bedt licenskommissionen træffe snarest.

Se også: Saxo Bank: Ingen konsekvenser for holdet

- Jeg kan ikke sige helt præcist hvornår, afgørelsen kommer, men det sker indenfor meget kort tid. Indenfor et par dage, siger UCI's kommunikationschef Enrico Carpani til Ritzau.

Afgørelsen gælder for den igangværende sæson. Licensen for 2013 søger holdene først i efteråret i år, hvorefter licenskommissionen vurderer og uddeler de nye licenser.

Når kommissionen nu skal på overarbejde, er det fordi, Saxo Banks situation med Contadors dopingdom har ændret sig markant, siden holdet fik sin 2012-licens.

Se også: Her er Riis' nye Tour-hold

- Ifølge vores regler skal licenskommissionen vurdere ethvert hold, der gennemgår store forandringer. Hvis deres position ændres markant, hvis deres finansielle værdi eller deres sportslige værdiændres.

- Uden Contador er Saxo Bank ikke længere det samme hold, og derfor skal kommissionen vurdere holdets position. Kommissionen kan vælge at trække licensen tilbage eller bekræfte licensen, siger Enrico Carpani.

Afgørelsen blander UCI sig ikke i, slår kommunikationschefen fast, og han vil heller ikke gætte på, om Team Saxo Bank får lov at beholde sin licens.

Se også: Spaniere raser: Contador offer for skruppelløs bande

- Det er umuligt at spå om, for det bliver en afgørelse, der bliver truffet af kommissionen i fuld uafhængighed af UCI. UCI er ikke involveret i den afgørelse.

Mister Team Saxo Bank licensen, er holdet afhængig af invitationer, hvis det i år skal blive til deltagelse i store løb som eksempelvis Tour de France.

0 kommentarer
Vis kommentarer