Brian Holm: Chris Ankers chance

Alberto Contadors udelukkelse kan gøre Chris Anker Sørensen til Team Saxo Banks Tour-kaptajn. Det er meget mere interessant, mener Brian Holm

Chris Anker Sørensen hilser på Alberto Contador under sidste års Tour de France. I år kan det blive Chris Ankers Tour, mener Brian Holm. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Anker Sørensen hilser på Alberto Contador under sidste års Tour de France. I år kan det blive Chris Ankers Tour, mener Brian Holm. (Foto: Claus Bonnerup)

Hver gang en dør lukker sig, er der en ny, der åbner. Sådan ser Omega Pharma-Quick Steps danske sportsdirektør Brian Holm på Alberto Contadors dom på to års karantæne.

Han mener, at Team Saxo Banks holdejer Bjarne Riis stadig kan få en masse godt ud af det mandskab, han har i den tid, Contador ikke må køre cykelløb - også under årets højdepunkt, Tour de France.

Læs også:

Nedtur for Riis: Contador får to års karantæne

- Det er vigtigt, at Bjarne ser mulighederne i det her i stedet for at se begrænsningerne. Men det er klart, at Saxo Bank skal køre noget anderledes i Tour de France og være mere aggressive i stedet for at forsvare Contador, siger Brian Holm, der den vej rundt ser fine danske muligheder åbne sig.

- Det betyder formentlig, at Chris Anker Sørensen får chancen. Personligt finder jeg det meget mere interessant, at der bliver kørt for en dansker og ikke for en spanier, som jeg i øvrigt ikke har noget forhold til, ud over at han har en dansk holdtrøje på.

Læs også:

Midt i nedturen: Riis får Tour-sejren

- Så det bliver næsten mere spændende at se, hvor langt Chris Anker kan drive det i klassementet eller i kampen om bjergtrøjen.

Selv om det er Team Saxo Banks ubestridte største stjerne og omdrejningspunkt, der med et slag forsvinder, så kan holdet sagtens få noget godt ud tiden frem til starten af august, hvor Alberto Contador igen må deltage i konkurrencer.

- Det skal nok gå. De øvrige på holdet kan stadig køre på cykel, og Contador må køre igen senere på året. Så er det heller ikke værre.

Læs også:

Trods dopingdom: Kan køre i september

- Det havde helt ødelæggende, hvis karantænen var begyndt nu.

- For Bjarnes og dansk cykelsports skyld havde det været federe, hvis Contador bare var blevet frikendt og kunne køre videre. Men nu er han fundet skyldig, og den beslutning skal jeg ikke kloge mig på.