Tour de France i fare for Riis

Contadors dopingdom truer med at koste cykelholdet Team Saxo Bank sin World Tour-licens og dermed adgangen til Tour de France

Det skal nu besluttes om Team Saxo Bank uden Contador er gode nok til Tour de France. (Foto: Jonas Nyrup))
Det skal nu besluttes om Team Saxo Bank uden Contador er gode nok til Tour de France. (Foto: Jonas Nyrup))

Det kan få enorme konsekvenser for Bjarne Riis' cykehold Team Saxo Bank, at holdets ubetinget største stjerne Alberto Contador har fået dopingkarantæne.

Den markante svækkelse af holdet for nemlig nu Den internationale cykelunion, UCI, til at genoverveje, om Team Saxo Bank har kvalitet til en World Tour-licens, som bl.a. giver direkte adgang til Tour de France og Giro d'Italia.

Læs også:

Rasende Tour-legender: De vil dræbe cyklingen

- UCI vil bede licenskommissionen om at afholde en høring med Team Saxo Bank i overensstemmelse med reglerne. Måske for at trække licensen tilbage, eller også for at bekræfte den. Hvad der sker, kan vi ikke sige endnu, for det er en beslutning, som licenskommissionen suverænt skal tage, siger UCI’s talsmand Enrico Carpani til spn.dk.

Contador vender først tilbage 5. august, og uden hans tilstedeværelse kan Team Saxo Bank blive tvunget til at søge adgang til de store løb via såkaldte wildcards, hvis UCI beslutter at fratage holdet dets licens.