Riis' søn: Far giver aldrig op

Bjarne Riis er bedst i modvind, og han lader sig ikke slå ud af tabet af Alberto Contador, forsikrer Riis’ næstældste søn, Thomas

Thomas Riis tror ikke, at  hans berømte far knækker efter den seneste modgang. (Foto: Niels Husted)
Thomas Riis tror ikke, at hans berømte far knækker efter den seneste modgang. (Foto: Niels Husted)

I det næste stykke tid er det højst sandsynligt ikke meget, Bjarne Riis’ næstældste søn, Thomas, får set til sin far. Sådan plejer det at være, når Riis løber ind i en orkan af modgang med sit livsværk, Team Saxo Bank.

Men Riis vender stærkt tilbage – både på cykelfronten og som en helt almindelig far, der interesseret følger med i sin søns spirende cykelkarriere på det danske kontinentalhold Blue Water Cycling.

Se også: Evans: Folk kan lære af cykelsporten

– Hver gang der har været noget, kommer der en periode, hvor han har travlt, og hvor man nok ikke lige ser så meget til ham. Men man ved så også, at det er i den periode, at trådene bliver redt ud, og hvor han arbejder på at finde en løsning, siger Thomas Riis til Ekstra Bladet.

Bedst i modvind
– Han har ikke tænkt sig at give op. Det kan jeg ikke forestille mig. Han skal nok finde en løsning. Det skulle undre mig meget, hvis ikke min far finder en vej ud af det her.

Thomas Riis understreger, at han ikke kender sagens detaljer, og at han ikke har diskuteret den med sin far, men uanset sagens natur stoler unge Riis på, at hans far holder hjulene kørende og sikrer holdets fremtid.

Se også: Kylling om Contador-dom: Pinligt Kylling om Contador-dom: Pinligt

– Der er skrevet mange historier om, at min far er bedst i modvind, og det er rigtigt. Han har en evne til at tænke kreativt, når det begynder at brænde på, så mon ikke han har en plan?

Det kom udefra
– Det har uden tvivl været en svær tid, for der har ikke været andet at gøre end at vente på en afgørelse. Han har ikke kunnet gøre andet end at føre showet videre, som om intet var hændt.

Se også: Her skjuler Contador sig <b>Her skjuler Contador sig</b>

– Det er jo ikke en fejl, som han har begået. Det er noget, der har ramt holdet udefra, så at sige, for Contador kørte jo ikke på holdet, da sagen opstod, siger Thomas Riis.

Læs mere i Ekstra Bladet tirsdag...

0 kommentarer
Vis kommentarer