Spaniere raser: Contador offer for skruppelløs bande

De spanske aviser koger over i forargelse efter dopingdommen til Alberto Contador

De spanske aviser er rasende.
De spanske aviser er rasende.

PINTO (Ekstra Bladet): I et land, hvor fodbold som nationalsport rangerer i en liga for sig selv, skal der meget til, før andre sportsgrene totalt stjæler billedet i de store sportsaviser.

Men i dag er der ingen tvivl. Alberto Contador er historien. De to års udelukkelse for doping får fuld skrue, og forargelsen er til at tage og føle på.

Spaniens største sportsavis Marca har reserveret forsiden til den hårdt sårede cykelhelt, der bakkes op med overskriften 'TAS (sportsdomstolen, der afsagde dommen red.) tabte retfærdigheden'.

Se også:

Her er Riis' nye Tour-hold

Helt usædvanligt gemmes stoffet om Real Madrid længere om i avisen. De første syv sider er helliget Contador-sagen. I lederen skriver Marca, at dommen 'er en skandale', og at Contador er 'offer for en bande skruppelløse bureaukrater'.

Også sportsavisen AS har afsat første halvdel af avisen til at skildre cykeldramaet. Til den kuriøse del af dækningen hører et billede og tekst af, hvordan et pizzabud i går middag ankom med seks pizzaer til Contadors hus, hvor han på det tidspunkt sammen med venner og familie opholdt sig.

I den alvorlige afdeling benytter AS anledningen til på lederplan at opfordre til, at doping-bekæmpelsen intensiveres i andre idrætsgrene.

Se også:

Evans: Folk kan lære af cykelsporten

- Som det er nu, kan man tro, at der kun er seriøse dopingproblemer i cykling og atletik, og det billede er ikke retfærdigt, mener AS.

Avisen El País bruger fire sider på sagen og argumenterer i lederen for, at udelukkelsen af Contador demonstrerer, at der hersker en kritisabel mangel på samarbejde mellem de forskellige dopinginstanser.

Hvordan Alberto Contador selv mener, får man sandsynligvis svar på i aften, hvor han i selskab med Bjarne Riis holder pressemøde i hjembyen Pinto syd for Madrid.

Se også: Kylling om Contador-dom: Pinligt Kylling om Contador-dom: Pinligt