Saxo Bank: Ingen konsekvenser for holdet

Bjarne Riis' cykelholds hovedsponsor ærgrer sig over Alberto Contadors dopingsag, men støtter fortsat op om cykelholdet Team Saxo Bank

Det ramte som lidt af en bombe på Team Saxo Bank, da Alberto Contador tidligere i dag blev idømt en dopingkarantæne på to års varighed. En karantæne, der effektueres med tilbagevirkende kraft, og derfor udløber i starten af august måned i år.

Da bidragsyderne bag Bjarne Riis cykelhold, direktør for Saxo Bank, Lars Seier Christensen, alligevel forlængede aftalen i 2010, var en af hovedårsagerne, at Alberto Contador kom til holdet og banken derfor alligevel fik lyst til at være med i holdets fremtidsplaner.

Ser fremad
Derfor kunne man frygte, at en manglende spanier kunne få betydning for holdet, men det afviser Saxo Banks direktør, der er forbløffet over dommen.

- Jeg er overrasket over dommen til Contador i dag. Det må jeg indrømme. Men vi må bare se fremad, og heldigvis er der jo ikke så lang tid til, at han igen er på cyklen, siger direktøren for Saxo Bank til ekstrabladet.dk.

- I min verden har Contador ikke gjort noget galt, og det er jo egentlig også det, dommen fortæller. Derfor undrer det mig endnu mere, at han har fået en karantæne i dag, lyder det.

Læs også: CAS-vanvid: Dømt - men ikke dopet.

- Har karantænen til Contador nogen indflydelse på jeres engagement med cykelholdet?

- Nej, det får ingen konsekvenser. Vi var med, inden Contador kom til holdet, og det vil vi fortsætte med at være i år. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi mister en masse synlighed under årets Tour de France, når Contador ikke er med til at køre om sejren.

Når katten er væk...
- Men så kan man håbe, at nogle af de andre ryttere træder et skridt frem og viser sig. Når katten er væk, leger musene på bordet, som man siger, og det kan vi håber, rytterne også får gjort, og sikret sig nogle etapesejre.

- Har denne karantæne nogen indflydelse på jeres eventuelle fortsatte engagement med cykelholdet?

- Det er en beslutning, vi træffer år for år. Så hvorvidt vores engagement rækker længere, kan jeg ikke sige noget om. Men i vores verden er det Bjarne Riis, der er stjernen på holdet, og det er ham, vi bakker op med sponsoratet, slår Lars Seier Christensen fast overfor ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer