Riis vild med nyt dansk klatretalent

Ung dansk klatretalent bankede alle Riis professionelle ryttere på træningslejr

Har Riis fundet sin danske bjerg-afløser? (Foto: Jonas Nyrup)
Har Riis fundet sin danske bjerg-afløser? (Foto: Jonas Nyrup)

Traditionen tro inviterer Bjarne Riis nogle af dansk cykelsports største talenter med på Team Saxo Banks træningslejr. I år var holdet på Gran Canaria, hvor den 21-årige Glud & Marstrand-rytter Jesper Hansen var blandt de udvalgte.

Og den unge rytter imponerede stort på træningslejren, hvor han satte store navne som Chris Anker Sørensen og Alberto Contadors to spanske bjerghjælpere Jesus Hernandez og Daniel Navarro på træningslejrens bjergtest. Dog skal det tilføjes, at Alberto Contador ikke var med på holdets test.

Er han Riis' næste stjerne?

Men den danske holdejer har da spærret øjnene op og noteret sig den unge danskers navn.

- Der er da ingen tvivl om, at det nummer, Jesper lavede på den første bjergtest, får mig til at overveje rigtig, rigtig kraftigt, om han ikke skal ind på det her hold i fremtiden, siger Bjarne Riis til BT.

Selvom Saxo Banks ryttere ikke var i topform så tidligt på sæsonen, så må man ikke undervurdere unge Jesper Hansens bjergtalent, fastslår den den danske U23-landstræner.

- Det er en helt fantastisk rytter, når det går opad. Han startede først i singleklassen for tre år siden, og så kan han altså også godt træde nogle watt på flad vej, selvom hans force er hans perfekte bygning, når det går opad, siger Morten Bennekou til avisen.

'Smukke' Team Saxo Bank i top

Jesper Hansen viste også sine bjergben i 2011 i det store franske U23-etapeløb, Tour de L'Avenir, da han på løbets stejle femte etape kørte ind på dagens andenplads.

Netop det franske løb er kendt som et løb, hvor fremtidens cykelstjerner viser sig frem, således har etablerede stjerner som Katushas Denis Menchov, men også danske Lars Bak vundet det franske U23-etapeløb. Ligesom andre store navne som Robert Gesink og Tony Martin også har brilleret i løbet i deres yngre år.