Midt i nedturen: Riis får Tour-sejren

Alberto Contador dømt for doping. Paradoksalt nok betyder det, at hans nuværende chef, Bjarne Riis, får Tour-sejren i 2010

Bjarne Riis ville formentlig helst have været sin Tour-sejr nummer 2 foruden. Han vandt i 2008 Tour de France med Carlos Sastre. (Foto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis ville formentlig helst have været sin Tour-sejr nummer 2 foruden. Han vandt i 2008 Tour de France med Carlos Sastre. (Foto: Claus Bonnerup)

Bjarne Riis' cykelhold slår store revner. Stjernen over dem alle, Alberto Contador, blev i dag dømt for doping og får en to-årig karantænedom.

Contador blev under Tour de France i 2010 taget med det forbudte stof Clenbuterol i blodet, og selv om der var tale om en lille mængde, har sportsdomstolen CAS fundet ham skyldig.

Contador, der ikke kørte for Bjarne Riis, da han afgav den positive prøve, har hele tiden erklæret sin uskyld, og har hævdet at stoffet var havnet i hans krop på grund af en forurenet bøf.

Men uden held. Contador kan nu se frem til at blive på sidelinien, når der køres Tour de France til sommer.

Nedtur for Riis: Contador får to års karantæne

Ifølge den spanske avise Marca har CAS ikke kunnet bevise, at Alberto Contador indtog det forbudte stof clenbuterol med vilje, men man henviser til, at det er en idrætsudøvers ansvar at kunne redegøre for, hvordan stoffet er havnet i kroppen.

Paradoksalt nok betyder dommen, at Bjarne Riis nu får endnu en Tour-sejr på CV'et. Andy Schleck blev nemlig nummer 2 efter Contador i 2010, og han får nu tildelt sejren.

Formentlig er det en Tour-sejr, han meget gerne ville have været foruden.

Det er stadig uklart, hvornår Contador må køre løb igen. Formentlig gælder karantænen med tilbagevirkende kraft og det betyder, at Contador kan køre Vueltaen til efteråret.