Trods dopingdom: Kan køre i september

Selvom Alberto Contador er blevet idømt to års karantæne, ser det ud til, at den spanske superstjerne kan køre Spanien Rundt i år

Alberto Contador kan vende tilbage til asfalten i august og kan derfor deltage i Spanien Rundt. (Foto: AP/Christophe Ena)
Alberto Contador kan vende tilbage til asfalten i august og kan derfor deltage i Spanien Rundt. (Foto: AP/Christophe Ena)

To års karantæne fra 25. januar 2011. Det blev dommen over Alberto Contador, der ikke kommer med i årets Tour de France.

Men trods den sene start på karantænen kan han gøre sig håb om, at han kan køre Spanien Rundt i år.

Se også: Ekspert: En katastrofe for Riis

Karantænen bliver nemlig forkortet med den periode, hvor Contador var suspenderet i efteråret 2010 og frem til 15. februar, da han blev frikendt i første omgang af det spanske cykleforbund. Han var da udelukket i fem måneder og 19 dage, og det betyder, at hans karantæne udløber 5. august 2012.

Det første World Tour-løb, Contador kan stille op i efter udstået karantæne er Eneco Tour. Spanien Rundt begynder lørdag 18. august.

Se også: Nedtur for Riis: Contador får to års karantæne

Alle de resultater, Contador har opnået i fra den positive prøve til nu, bliver slettet, og sejrene går til toeren. Det betyder, at Contador blandt andet mister sin Tour de France-sejr fra 2010, der i stedet går til Andy Schleck. Ligesom Giro-triumfen fra sidste år også forsvinder fra Contadors CV. Den går i stedet til italieneren Michele Scarponi.

0 kommentarer
Vis kommentarer