Fåmælt Riis-lejr: Vi har brug for tid

Bjarne Riis og Team Saxo Bank vil kigge nærmere på dommen fra CAS, før der bliver meldt noget ud fra holdet.

Hvad nu Riis? (Foto: Claus Bonnerup)
Hvad nu Riis? (Foto: Claus Bonnerup)

Hvad betyder dommen på to års karantæne til Alberto Contador for spanierens fremtid som rytter på Bjarne Riis' hold, Team Saxo Bank?

Det svar må cykelverdenen vente på at få besvaret.

Ekspert: En katastrofe for Riis

Cykelholdets pressechef Anders Damgaard bekræfter overfor Ritzaus Bureau, at holdet har modtaget dommen, men meget mere vil han ikke sige på nuværende tidspunkt.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget dommen, siger Anders Damgaard.

- Men vi har brug for noget tid til at kigge nærmere på den, inden vi kommer med yderligere udmeldinger, lyder det videre.

Trods dopingdom: Kan køre i september

Alberto Contador skiftede til Team Saxo Bank ved årsskiftet 2010/2011 og altså efter, han var testet positiv for clenbuterol under Touren i 2010. Skiftet var dog offentliggjort inden nyheden om den positive prøve.

Et af Bjarne Riis' problemer undervejs i sagen har været, at han ikke har kunnet gardere sig med andre store ryttere, mens sagen stod på, idet Contador sluger en meget stor del af danskerholdets lønbudget.

Contadors kontrakt med Saxo Bank løber til udgangen af 2012.

Kæmpebøde i vente til Contador

Spanieren er af CAS blevet idømt to års karantæne med tilbagevirkende kraft, hvilket betyder, at Contador mister alle sine resultater i denne periode - og kan køre cykelløb igen i august i år.

Hvornår Bjarne Riis og Team Saxo Bank er klar til at melde mere ud i forhold til mandagens afgørelse fra CAS, er endnu uvist.