Dopingsag mod Lance Armstrong opgives

Anklagemyndigheden i USA stopper dopingundersøgelse af Lance Armstrong og US Postal

Lance Armstrong slippet for fængsel. (Foto: AP)
Lance Armstrong slippet for fængsel. (Foto: AP)

Den amerikanske anklagemyndighed opgiver dopingundersøgelsen af den syvdobbelte vinder af Tour de France, Lance Armstrong, og hans holdkammerater på det hedengangne US Postal.

I værste fald kunne sagen have udløst en fængselsstraf til Lance Armstrong, hvis anklageren havde kunnet bevise, at Armstrong var dopet, mens han var sponsoreret af det statsejede US Postal.

Det ville nemlig betyde, at Armstrong har ført befolkningen bag lyset for statens midler, og det er strafbart. Armstrong vandt seks af sine sejre fra 1999 til 2004, mens han kørte for US Postal.

Taknemmelig
Granskningen har stået på i to år, og det er meget lidt, der er sluppet ud til offentligheden om anklagemyndighedernes undersøgelse.

I en kortfattet udtalelse nøjes anklager Andre Birotte Jr. med at fastslå, at hans kontor har lukket og afsluttet undersøgelsen.

- Jeg er taknemmelig for at høre, at anklagemyndigheden indstiller sin undersøgelse. Det er den rette beslutning, og det takker jeg dem for, lyder det i en udtalelse fra den 40-årige Armstrong.

Gennem sin karriere lykkedes det aldrig for Armstrong at ryste dopinganklagerne af sig, selv om han uden undtagelse altid har klaret sig igennem de medicinske test af brug af doping.