De bedste 7'ere? Frank og Ørsted

Ekstrabladet.dk kårer til det 50. københavnske seksdagesløb tidernes bedste Par nr. 7. Læs i dag om Hans-Henrik Ørsted og Gert Frank

Gert Frank og Hans Henrik Ørsted. (Foto: Lars Skaaning/Polfoto)
Gert Frank og Hans Henrik Ørsted. (Foto: Lars Skaaning/Polfoto)
Følg Cykling

Par nr. 7 er en myte i dansk seksdagesløbs-historie. Det er fortællingen om stor smerte, sved og tårer. Men også om meriterende sejre og idoldyrkelse.

Gennem tiderne har mange danskere kørt i de eftertragtede trikoter med Dannebrog og syvtal på ryggen, men hvem har været det bedste rent danske par?

Ekstrabladet.dk stiller op til det københavnske seksdagesløb på torsdag skarpt på fire af slagsen.

Markerede sig på vinterbanerne
Efter at seksdagesløbet på dansk grund genopstod i Herning i 1974 og i København i 1976, kom der igen stor fokus på de danske baneryttere.

Øverst i hierarkiet var Ole Ritter, der dog også havde enorm succes på landevejen og ikke kunne prioritere vinterbanen på samme måde samt den unge og meget talentfulde Gert Frank.

Et nyt Par nummer 7 var der dog ikke noget af - før Frank blev forenet med tempospecialisten Hans-Henrik Ørsted.

De to markerede sig gentagne gange som et helt fantastisk par på vinterbanerne. Sammen vandt de to gange i Herning og en enkelt i Forum i København. Men det kunne være blevet til meget mere, hvis de havde kunnet enes. For det gik ikke altid. Og det er synd, mener den mangeårige arrangør af det københavnske seksdagesløb, Henrik Elmgreen.

For selv om han vedkender sig at være en gammel nostalgiker og betragter Kay Werner og Palle Lykke som det største danske Par nr. 7 gennem tiderne, så mener han også, at konstellationen Frank/Ørsted kunne være blevet alle tiders største.

Dårlig harmoni
- Frank og Ørsted havde det problem, at de havde svært ved at køre den samme vej. Hvis de to havde harmoneret bedre sammen, så var de blevet alle tiders par og vundet mere end dobbelt så mange løb, som de gjorde.

- De spildte alt for meget, og der var perioder, hvor de ikke kørte sammen. Det var en katastrofe for os som arrangører, og det var også dybest set dumt for dem selv. De havde potentiale til meget, meget mere, siger Henrik Elmgreen.

Gert Frank er den næstmest vindende danske seksdagesrytter med 20 sejre, mens Hans-Henrik Ørsted er noteret for otte førstepladser.

Sammen nåede de 'kun' at vinde seks seksdagesløb og to europamesterskaber i parløb.

Læs med på mandag, hvor det gælder Jimmi Madsen og Jens Veggerby.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.