Bak vil spare på kræfterne

Danmarks bedste bud på en VM-medalje vil spare kræfterne til det afgørende udbrud under søndagens VM

Lars Bak er måske Danmarks bedste bud på en VM-medalje. (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak er måske Danmarks bedste bud på en VM-medalje. (Foto: Claus Bonnerup)

Lars Bak er måske det bedste danske bud på en VM-medalje i landevejsløbet, der bliver afgjort søndag eftermiddag, når VM-feltet kører i mål i Rudersdal nord for København.

Og den 31-årige dansker har gjort sig tanker om, hvordan det kan blive til en topplacering til ham selv eller en af holdkammeraterne.

- Det er bedre at time sine angreb og komme af sted med det rigtige udbrud i stedet for en masse dumme udbrud.

- Man skal prøve at hugge til en enkelt gang og sige, at det bliver det, siger Lars Bak.

Årsagen til den taktik skyldes, at der ifølge danskeren kommer til at blive kørt hurtigt på VM-ruten, og det kommer til at koste flere kræfter end normalt at stikke af sted og holde feltet bag sig.

Glad for godt vejr
- Vi skal ikke bruge for mange kræfter, inden vi kommer med i et udbrud, for hvis man ligger derude bliver det pissehårdt, mener Lars Bak, der kan se fordele og ulemper i det fornemme solskinsvejr over Nordsjælland.

- Det er godt for tilskuerne.

- Løbet ville nok blive mere besværligt, hvis det regnede, og der kun var 10 grader varmt. Jeg er glad nok for, at det er godt vejr, men hvis det var skidt, var chancerne større for, at et udbrud ville holde hele vejen hjem, vurderer Lars Bak.

Udover Bak består det danske hold af Jakob Fuglsang, Nicki Sørensen, Michael Mørkøv, Chris Anker Sørensen og Anders Lund.