Chris Anker lover dansk offensiv

Det danske hold skal tage initiativ ved søndagens cykel-VM, mener Chris Anker Sørensen

Det danske hold skal være synligt, siger Chris Anker Sørensen. (Foto: Claus Bonnerup)
Det danske hold skal være synligt, siger Chris Anker Sørensen. (Foto: Claus Bonnerup)

De danske cykelfans kommer ikke til at kunne undgå at lægge mærke til dannebrogsfarverne i søndagens VM-felt.

Det siger Chris Anker Sørensen, som regner med at se de danske ryttere i en aktiv rolle, når feltet kører fra København til Rudersdal.

- Succeskriteriet er, at det danske hold har været synlige, har vist sig fremme, har kørt offensivt cykelløb og prøvet sin chance af, så vi lige meget hvad resultatet bliver, kan være tilfredse med vores indsats, siger Chris Anker Sørensen.

Tidligt morgenudbrud
Han åbner op for, at danskerne godt kan åbne ballet.

- Man skal aldrig sige aldrig, men vi kører formentlig ikke det tidlige morgenudbrud helt inde fra Rådhuspladsen.

- Men hvis vi begynder at komme et stykke hen i løbet, og vi synes, der skal til at komme gang i den, så er jeg bestemt ikke afvisende over for, at det danske hold tager initiativet, siger Chris Anker Sørensen.

Nemt at komme væk
Saxo Bank-SunGard-rytteren håber på, at en eller flere danskere kommer med i det helt rigtige udbrud, som måske kan holde hele vejen hjem.

- Det er en rute, hvor det er nemt at være væk, og det er svært at blive hentet igen. Det sværeste er at slå hullet, fortæller Chris Anker Sørensen, som dog tror mest på, at det hele ender med en sprinterafgørelse opad Geels Bakke.

- Skal man komme væk, kan det blive på stykket efter Slotsbakken. Der er folk lidt trætte, og der er lidt kringlet, og det bliver et af de vigtige momenter, forklarer han.

Det danske hold har ikke udnævnt nogen kaptajn, efter det kom frem, at en skadet Matti Breschel ikke blev klar til VM. Derfor har alle seks danskere mere eller mindre frie tøjler til at gå med i udbrud.

Foruden Chris Anker Sørensen består det danske hold af Jakob Fuglsang, Nicki Sørensen, Anders Lund, Lars Bak og Michael Mørkøv.