VM i cykling: Danmark vil overraske alle

Landstræner Lars Bonde vil have mindst én dansker med helt i front, når VM afgøres på søndag

Jakob Fuglsang er et af de seks danske kort, landstræner Lars Bonde kan spille ud i VM-løbet på søndag. (Foto: Thomas Sjørup)
Jakob Fuglsang er et af de seks danske kort, landstræner Lars Bonde kan spille ud i VM-løbet på søndag. (Foto: Thomas Sjørup)

Da en skadet Matti Breschel meldte endegyldigt afbud til cykel-VM i Danmark, forsvandt håbet om danske medaljer hos de fleste. Men landstræner Lars Bonde håber dog fortsat på, at de danske ryttere kan spille en rolle, når løbet bliver afgjort søndag opad Geels Bakke.

- Vores målsætning er at være med i finalen, være med til at køre om medaljerne og være med i sidste sving. Hvis der kommer 10, 20 eller 100 mand gennem det sidste sving, skal vi være med, siger Lars Bonde.

Han mener, at det danske hold er 'yderst kompetitivt', selvom der ikke er nogen decideret kaptajn blandt de seks danske ryttere.

- Vi går ind med afdæmpede forventninger til de absolutte topresultater, siger Lars Bonde.

Forventer en samlet spurt
Med ryttere som Thor Hushovd, Fabian Cancellara og Philippe Gilbert på startlisten ved søndagens VM ligner det da umiddelbart også en svær - hvis ikke umulig - opgave for de danske ryttere at hente medaljer.

Særligt hvis feltet kommer samlet i mål, og det ender i en massespurt.

- Alle venter en samlet spurt, der afgør VM. Men vi skal prøve at gøre vores til, at det ikke går som præsten prædiker på søndag. Vi skal se, om vi ikke kan sætte lidt rav i den. Jeg håber, vi ser rytterne i aggressiv formation, og at de går efter det, lyder det fra landstræneren, som dog først har samlet holdet fredag og derfor ikke har fastlagt den endelige medaljeplan.

Det danske VM-hold består af Chris Anker Sørensen, Nicki Sørensen, Jakob Fuglsang, Anders Lund, Michael Mørkøv og Lars Bak.