Bjarne Riis venter med indkøb

– Forhåbentlig sidder jeg med nogle trumfer i ærmet, sier den danske holdleder

Bjarne Riis holder på pengene. (Foto: Thoms Sjørup)
Bjarne Riis holder på pengene. (Foto: Thoms Sjørup)

Bjarne Riis er kendt for at trække en kanin op af hatten og vende modvind til medvind, når det ser sortest ud for hans livsværk, Danmarks største cykelhold.

Men tilsyneladende gemmer den sig godt, kaninen, for endnu har Riis ikke officielt rustet sig solidt til næste sæson, hvor han måske må undvære Alberto Contador, der risikerer at blive idømt dopingkarantæne.

– Forhåbentlig sidder jeg med nogle trumfer i ærmet. Men det må tiden vise. Jeg bryder mig ikke om at gå på shopping til VM, sagde Riis til den danske presse ved enkeltstarten i går.

– De ryttere, der kører, de burde være koncentreret om at yde en indsats til VM. Det vil være fuldstændig forkert, hvis en rytter skal bruge sin energi på et VM på at forhandle med hold.

Stikker piben ind
På det seneste har der været forlydender om, at Riis og Jakob Fuglsang fører forhandlinger. Fuglsang har ganske vist kontrakt med Leopard Trek næste år, men det ville ikke være første gang, en rytter brød sin kontrakt. Det oplevede Riis for eksempel sidste år, da Fabian Cancellara strøg til Leopard Trek.

– Så vidt jeg ved, så har Jakob en kontrakt. Og så længe han har en kontrakt, så kan han ikke have interesse hos os, sagde Riis i går i et vellykket forsøg på at stoppe rygtestrømmen.

– Der er ikke mange, der egentlig har overblik over, hvad der sker med RadioShack og Leopard, så markedet er lidt oppe at ringe lige nu.

– Vi har valgt at stikke piben ind og vente og se, hvad der sker, sagde Riis.

– Jeg får mange mails lige i øjeblikket fra ryttere, der gerne vil køre hos os. Vi overvejer situationen.

– Selvfølgelig har vi lavet nogle aftaler, og dem offentliggør vi på et tidspunkt, når vi føler, det er rigtigt. Og så har vi stadigvæk nogle pladser åbne til at se, hvad byder der sig af muligheder, sagde Riis.