Cancellara: Jeg mistede koncentrationen

En barriere kom i vejen for den schweiziske tempo-tonser, og schweizeren måtte derfor se både guld og sølvmedaljen fordufte i horisonten

Det blev ikke schweizerens dag i dag (Polfoto: Jens Dresling)
Det blev ikke schweizerens dag i dag (Polfoto: Jens Dresling)

VM I CYKLING, KØBENHAVN (ekstrabladet.dk) Den schweziske tempo-konge Fabian Cancellara måtte abdicere fra tronen på de københavnske veje, hvor hans tyske konkurrent, Tony Martin, var mindst et niveau over alle andre i dag, også schweizeren.

Derfor var der heller ingen bortforklaringer fra schweizeren efterfølgende.

- Tony fortjente at vinde i dag. Han fortjener det mere end nogen anden. Jeg havde ellers en god fornemmelse inden løbet, men jeg kunne ikke rigtig finde rytmen i dag, og så gik det ikke.

- Mentalt manglede jeg måske lidt, fordi jeg ikke kunne ramme dagen i dag, lød skudsmålet fra Fabian Cancellara efter VM-enkeltstarten.

Til sidst måtte den fire-dobbelte verdenmester også se sig slået af briten Bradley Wiggins. Et sammenstød med en københavnsk barriere kostede en plads næst-øverst på podiet.

- Jeg mistede koncentrationen i et par sekunder. Den passage var ikke heldig. Men sådan er det. Selvom jeg er superdygtig teknisk, så kan den slags ting ske. Jeg kan også være uheldig.

- Det gjorde lidt ondt. Når man vil give alt, så risikerer man også at tabe alt, sagde Fabian Cancellara.

Nu har Leopard-Trek-rytteren blikket rettet mod søndagens VM-linieløb i Rudersdal.