Bjarne Riis forlænger med italiensk duo

Saxo Bank-Sungard er blevet enige med italienerne Matteo Tosatto og Manuele Boaro om kontraktforlængelser

Matteo Tosatto skal køre for Riis og Saxo Bank-Sungaard. (Foto: AP)
Matteo Tosatto skal køre for Riis og Saxo Bank-Sungaard. (Foto: AP)

Den italienske veteran Matteo Tosatto er i disse dage i København, hvor han kører med ved landevejs-VM.

Tosatto behøver dog ikke levere exceptionelt på de danske veje for at få et sted at arbejde i den kommende sæson. Italieneren bliver hos Saxo Bank-Sungard og Bjarne Riis.

Nem beslutning
Den danske holdejer hentede den nu 37-årige Tosatto til holdet før den igangværende sæson, og italieneren var med i både Giro d'Italia og Tour de France som hjælper for Alberto Contador.

Tosatto gjorde det så godt, at Riis ikke skulle tænke længe for at tilbyde ham en forlængelse.

- Det var en let beslutning at forlænge med Matteo Tosatto. Alle på holdet værdsætter ham, hans arbejdsmoral er fantastisk, han har masser af erfaring og først og fremmest har han været velkørende gennem hele sæsonen.

Ekstremt glad
- Han var stærk i forårsklassikerne og var en vigtig brik på både Giro- og Tour-holdet, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Rytteren er også rigtig glad for forlængelsen med det danske hold.

- Jeg har været ekstremt glad for at køre for Saxo Bank-Sungard og kunne slet ikke forestille mig at skulle køre for et andet hold.

Stadig i læringsproces
- Stemningen på holdet er fantastisk, og selv om jeg ikke bliver yngre, har samarbejdet med Bjarne Riis og hans staff givet mig en masse ny inspiration. Jeg glæder mig allerede til den kommende sæson, siger Matteo Tosatto.

Tosattos landsmand, 24-årige Manuele Boaro, er tæt på at afslutte sin første sæson som professionel cykelrytter, og han er også blevet enig med Riis om en forlængelse.

- Manuele har den rette attitude og tilgang til livet som professionel cykelrytter. Han er stadig i en læringsproces, men jeg ser helt klart et potentiale i ham, så jeg vil gerne give ham tiden til fortsat at udvikle sig, siger Bjarne Riis.