Alex: Jeg har intet at skjule

Alex Rasmussen er dybt ulykkelig over sit pludselige fald fra stjernehimlen, som han udelukkende tilskriver sin egen dumhed

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg får to års karantæne, siger Alex Rasmussen. (Foto: Lars Poulsen)
- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg får to års karantæne, siger Alex Rasmussen. (Foto: Lars Poulsen)

Han har ry for at være doven, når det gælder træning, men alligevel har Alex Rasmussen i kraft af sit enorme talent drevet det vidt som professionel cykelrytter.

Han er også et rodehoved, men den brist slipper han ikke så billigt fra. Manglende opdateringer af hans whereabouts - oplysninger om opholdsteder til brug for dopingkontrollen - førte torsdag til, at hans kontrakt med Garmin-Cervélo fra næste år er revet i stykker og hans karriere sat på pause i op til to år.

- Jeg vidste, at det ville få store konsekvenser. Jeg ville ønske, at jeg kunne få det hele afsluttet her og nu, så jeg kan komme videre, siger Alex Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Det er ikke en dopingsag. Jeg har intet at skjule, og det er ikke en kompliceret sag, så jeg håber, det ikke trækker i langdrag. Jeg har ikke lyst til at stoppe min karriere, men jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, hvis jeg får to års karantæne.

- Jeg elsker at være cykelrytter. Jeg elsker at køre løb, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal kunne undvære det i så lang tid, siger Alex Rasmussen.

- Jeg er kun 27 år, så jeg kan stadig få en karriere bag efter. Jeg ved også, at jeg ikke er i 'bad standing' (uønsket, red.) i cykelverdenen, men det er svært lige nu at se så langt frem, siger Alex Rasmussen, der torsdag fik sparket fra landsholdet og ikke kommer til at køre VM.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet i morgen.