Breschel traf selv beslutning om VM-afbud

Medaljehåbet Matti Breschel meddelte selv til landstræner Lars Bonde, at han ikke kan nå at blive klar til VM.

Matti Breschel får ikke lov at gentage sidste år sølvmedalje-bedrift ved VM (Foto: AP)
Matti Breschel får ikke lov at gentage sidste år sølvmedalje-bedrift ved VM (Foto: AP)

Det var Matti Breschel, som selv traf beslutningen om at melde afbud til VM i cykling i Danmark.

Styrtet i etapeløbet Vuelta a España er for voldsomt til, at det danske medaljehåb kan nå at komme sig i tide til VM-linjeløbet søndag den 25. september.

- Det var Matti selv, som i en samtale med mig sagde, at "jeg kan ikke mærke nogen fremgang, og vi lukker ned for denne gang", siger landstræner Lars Bonde.

- Jeg sagde til ham, at det var en fornuftig beslutning, og at vi har et VM næste år, hvor ruten ligger helt fantastisk til ham.

- Han er ikke verdens lykkeligste mand lige nu. Et VM på hjemmebane ryger, siger landstræneren.

Lars Bonde mener, at det aldrig var helt realistisk, at Matti Breschel kunne blive helt klar til at køre VM, hvor han skulle forsvare en sølvmedalje fra sidste år.

- I min verden var det ikke specielt tæt på. Matti har nogle alvorlige skader efter sit frygtelige styrt, og jeg er sikker på, at hans lyst og iver og følelser for at køre dette VM gjorde, at han forsøgte, hvad han kunne for at blive klar, siger Lars Bonde.

Landstræneren ser et fald i de danske medaljechancer på grund af Breschels afbud.

- De er kraftigt forringet. Matti har kørt fantastisk ved de seneste tre VM og har taget to medaljer. Så man må sige, at vi nu er sat lidt tilbage, hvad angår forventninger til medaljer, siger Lars Bonde.