Riis jagter Vuelta-sensation

Saxo Bank-SunGard skulle sammen med syv andre hold være interesseret i den nuværende toer i årets Vuelta a Espana, Chris Froome

Chris Froome jubler over sin flotte etapesejr i Vueltaen (Foto: AP/Juan Manuel Serrano Arce)
Chris Froome jubler over sin flotte etapesejr i Vueltaen (Foto: AP/Juan Manuel Serrano Arce)

Christopher Froome fra Team Sky har imponeret alt og alle med sin fornemme og overraskende kørsel i Vuelta a Espana. Han startede løbet som hjælper for kaptajn Bradley Wiggins, men har kørt sin egen chance, og er nu blot 13 sekunder fra førertrøjen.

Den kenyanskfødte englænder har med sin fantastiske kørsel skabt stor interesse om sin person, ikke dårligt forud for forestående kontraktforhandlinger om en ny kontrakt, da hans nuværende udløber ved sæsonens udgang.

Og Froome kommer bestemt ikke til at gå arbejdsløs. Mange af cyklingens største hold har nemlig vist interesse. Herunder Bjarne Riis og Saxo Bank-SunGard, der også har haft følehornene fremme. Men det danske hold får kamp til stregen.

Se også: Outsider vinder topduel i Vueltaen

- Jeg kan bekræfte, at jeg under årets Vuelta har fået en masse henvendelser fra de vigtigste hold i verden. Garmin-Cervelo, Saxo Bank, Ag2r, Skil-Shimano, Movistar, Lampre, Astana og Sky er alle interesserede, siger agenten, Alex Carera, til Velonation.com.

- I dette øjeblik har Fromme ikke valgt et hold for 2012. Jeg tager ned til Vueltaen i næste weekend, hvor vi har et møde med Dave Brailsford (Team Skys direktør, red.) i løbet af weekenden. Men jeg vil også mødes med andre managere på grund af de mange forespørgsler, slår agenten fast.

Froomes nuværende hold Team Sky er altså stadig med i kampen om britens underskrift.

- Jeg er klar over, at resultatet er en stor overraskelse for holdet. Sky har et godt hold og en meget vigtig sponsor, og jeg kan forstå, at den øverste chef vil have ham til at skrive kontrakt for næste sæson. Men vi er klogere på Froomes fremtid efter mødet med Brailsford.

Læs mere: Ny mand i førertrøjen på vanvidsbjerget

Selvom Saxo Bank-SunGard har vist interesse for årets Vuelta-sensation, er der stadig et godt stykke vej til en kontrakt for den nye cykel-komet.

Bjarne Riis har endnu kun bekræftet den unge Christopher Juul-Jensen som tilgang til holdet i den nye sæson.