Saxo Bank-lejr: Haedo var bare den bedste

Saxo Bank-Sungard mener ikke, komisk afslutning gjorde nogen forskel. Haedo havde vundet alligevel, lyder det

Haedo kom først i mål - fordi han var den bedste. (Foto: AP)
Haedo kom først i mål - fordi han var den bedste. (Foto: AP)

HTC-sportsdirektør Brian Holm kalder afslutningen på tirsdagens Vuelta-etape en skandale, fordi rytterne tilsyneladende blev slemt forvirret i en rundkørsel kort før mål. Holms udbrud har de spanske arrangører som modtager.

En lang række ryttere tog den gale vej rundt, mens Saxo Bank-Sungards sprinter J.J. Haedo valgte den korte vej og kunne krydse målstregen som etapevinder i overlegen stil.

Situationen så komisk ud, men de mange sprintere på afveje har uden tvivl svært ved at smile eller grine af episoden.

Smil har de til gengæld grund til på Saxo Bank-Sungard.

Danskerholdet glæder sig da også over etapesejren, og sportsdirektør Bradley McGee mener ikke, konkurrenterne har grund til at græde ret længe; de var blevet slået alligevel.

- J.J. Haedo er kommet godt igennem bjergene og er i superform, hvilket han viste med al tydelighed i afslutningen her.

- Han var klar, sad i den perfekte position og var både hurtigere taktisk og fysisk i den tekniske svære afslutning, hvor nogle ryttere tog den forkerte vej rundt i rundkørslen, siger Bradley McGee i en pressemeddelelse.

- Men det havde ikke gjort nogen forskel. J.J. var bare den bedste i dag, og vi skal selvfølgelig forsøge at lukrere på det i resten af løbet, hvor jeg tror, han har en god chance for at tage den sidste etape i Madrid, siger Bradley McGee.

Tirsdagens bød ud over sejren også på en uheldig episode for det danske hold. Rafal Majka styrtede og er tvivlsom deltager i resten af Vueltaen, der slutter på søndag.

- Rafal styrtede ret voldsomt, da farten var gået i vejret i feltet, og han slog sig ret slemt. Nu ser vi, hvad lægen siger, men han skal ikke gennemføre Vueltaen for hver en pris. Han har virkelig demonstreret sit potentiale, og vi skal passe godt på ham.

- Derfor beslutter vi først senere i aften, om han skal stille til start i morgen, siger McGee.