Cancellara stiger af Vueltaen - satser alt på VM

Den tidligere schweiziske verdensmester i enkeltstart vil have regnbuetrøjen igen

Fabian Cancellara stiger af Vueltaen og koncenterer sig om VM. (Foto: AP)
Fabian Cancellara stiger af Vueltaen og koncenterer sig om VM. (Foto: AP)

Om Fabian Cancellara ville forsvare sin VM-titel i enkeltstart, eller om han gik efter sejren i linjeløbet, var der ingen der vidste, før der endelig kome en udmelding i dag fra manden selv i dag.

- Jeg synes, at man som forsvarende mester har pligt til at stille op og forsvare trøjen. Så jeg vil forsøge at vinde enkeltstarten for femte gang, siger han i en udmelding fra Leopard Trek .

- Det passer mig rigtig godt, at enkeltstarten allerede er om onsdagen. Så er der en ekstra dag at restituere i inden linjeløbet lørdag.

Om han også kører 100% for at vinde linjeløbet lørdag er endnu uvist, men én ting er sikker; forberedelserne skal være optimale.

Derfor stiger den tidligere Riss-rytter nu af Vuelta a España, så han kan koncentere sig fuldt ud om denne måndes verdensmesterskaber i Holte nord for København.

- Endelig en flad etape ...!! Jeg forlader Vueltaen i dag og får noget hvile. Og så gælder det forberedelserne til VM, skriver Cancellara på sin twitter.

Læs også: Leopard-Trek sluger Radioshack

Det schweiziske krafthus er firedobbelt verdensmester i enkeltstart, han stiller op i disciplinen i Danmark, som en af de absolutte favoritter.

Cancellara kører til dagligt for Team Leopard Trek, der som bekendt fusionerer med Team Radioshack.

For at få holdkabalen til næste sæson til at gå op, bliver flere af vandbærerne nu arbejdsløse - et scenarie de fleste af specielt Team Leopard Treks mindre kendte navne havde set komme, da de skrev under med storholdet.