Kobraen sprøjtede sig selv med doping

Undersøgelser afslører, at den italienske cykelrytter Riccardo Ricco dopede sig selv med blod

Riccardo Ricco var tæt på at dø som følge af sin bloddoping. (Foto: AP)
Riccardo Ricco var tæt på at dø som følge af sin bloddoping. (Foto: AP)

En italiensk undersøgelse afslører, at cykelrytteren Riccardo Ricco selv sad og fiflede med kanyler til en blodtransfusion, da han 6. februar i år pludselig måtte indlægges på et hospital med nyreproblemer.

Således konkluderer undersøgelsen præcis det samme, som italieneren selv indrømmede, da han hastede til hospitalet, og hans liv stod på spil.

Da advokater troppede op med anklager, trak cykelrytteren - der også er kendt som kobraen - imidlertid sin indrømmelse tilbage.

Undersøgelsen er foretaget af politiet i Modena, og den bygger blandt andet på vidneafhøringer, som sportsavisen Gazetta dello Sport har set og refererer.

En sygeplejerske fortæller, at cykelrytteren havde et sår fra en indsprøjtning på den ene arm, og sygeplejersken bad derfor om, at man brugte den anden arm, hvis han skulle have injektioner i forbindelse med behandlingen.

Samtidig viste bakteriologiske undersøgelser af kobraens blod, at han havde en infektion, der stammede fra en mislykket blodtransfusion.

Lægen på hospitalet i Pavullo fortalte ligeledes, at Ricco indrømmede, at han havde foretaget en blodtransfusion med blod, han havde opbevaret i sit køleskab.

Riccardo Ricco har haft en kontroversiel karriere på cyklen. Siden han begyndte at køre hurtigt på sin cykel, har han haft en dispensation for høje blodværdier i dopingtest, fordi han angiveligt skulle være udstyret med høje værdier.

I 2008 blev han afsløret for brug af epo-præparatet Cera, og siden fik han en karantæne på knap to år.

I februar blev han så afsløret for blodtransfusion, da han var tæt på at dø og blev indlagt på et hospital i Italien.