Stærk portugiser rygtes til Bjarne Riis

RadioShacks Sergio Paulinho kan blive ny rytter hos Saxo Bank-SunGard i den kommende sæson

Paulinho jubler over sidste års Tour de France-triumf (Arkivfoto: Ole Steen)
Paulinho jubler over sidste års Tour de France-triumf (Arkivfoto: Ole Steen)

Alberto Contador måtte skuffende nøjes med en 5. plads i årets Tour de France. Undervejs fik hans holdkammerater kritik for ikke at være stærke nok, og noget kunne tyde på, at Bjarne Riis nu vil gøre noget ved det.

Den 31-årige portugisiske cykelrytter, Sergio Paulinho, kædes i hvert fald sammen med et skifte til Saxo Bank-SunGard. Det skriver den portugisiske avis Record på deres hjemmeside

Paulinho kan blive en af de ryttere, der kommer i klemme, hvis den omtalte fusion mellem RadioShack og Leopard-Trek føres ud i livet, hvor flere ryttere derfor kommer i overskud.

Det er en stærk rytter, som altså nu kædes sammen med Bjarne Riis. Selvom Paulinho sjældent leverer de store resultater på egen hånd, så har han formået at snuppe en etapesejr i sidste års Tour de France, en etapesejr i Vueltaen i 2006, ligesom han tilbage i 2004 kørte sig til OL sølv i Athen.

Den rutinerede rytter er der ud over personlig ven med Saxo Bank-SunGard-kaptajnen Alberto Contador, og har to gange tidligere hjulpet den spanske superstjerne til Tour de France-triumfer.

Det er en en mand, der ganske givet kan forstærke Riis' Tour de France-mandskab, men som næppe vil levere de store resultater på egen hånd.