Dommens dag for Breschel

Matti Breschel får i formiddag svar på, om han kan køre VM i København senere på måneden

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

Klokken 11.15 i dag halter Matti Breschel ind på et hollandsk hospital, og han vil i løbet af et par timer derefter vide, om han har grund til at håbe på at køre og vinde verdensmesterskabet i landevejscykling i København om få uger.

Undersøgelsen afgør, om lægerne må finde kniven frem, og er det nødvendigt, er VM-håbet ude, vurderer Breschel.

– Skal jeg opereres, bliver der ikke noget VM for mit vedkommende. Og selv om jeg slipper for en operation, så er det stadig usikkert, om jeg bliver klar, siger Matti Breschel, der pådrog sig slemme skader ved et styrt i Spanien Rundt. Han brækkede blandt andet to fingre og pådrog sig dybe sår på især det ene ben.

– Jeg skal jo også lige kunne sidde på en cykel i et stykke tid op til VM, men det kan jeg ikke endnu. Situationen er status quo. Der sker ikke stor bedring, desværre.

– Mit venstre knæ er stadig hævet, og det burde det ikke være, så det skal jeg have kigget på for at finde ud af, om der er noget derinde, der ikke skal være der. Og så skal jeg have undersøgt min hånd, hvor jeg har beskadiget en sene.

– Lægerne skal finde ud af, om operation i hånden er nødvendig. Hvis de må skære i mig, så er det højst usandsynligt, at jeg bliver klar til VM, siger Breschel.