Endnu et Tour-hold i doping-skandale

Det amerikanske BMC-mandskab har fået anholdt en af deres deltids-assistenter på grund af mistanke om Epo-forbindelser

BMC-mandskabet er rodet ind i en doping-sag (Foto: AP)
BMC-mandskabet er rodet ind i en doping-sag (Foto: AP)

I går var det Omega-Pharma-Lotto mandskabet, der blev kædet sammen med doping, da en af holdets ansatte, den tidligere rytter Wim Vansevenant, er kommet under anklage for import af dopingprodukter fra Australien.

I dag er det så det amerikanske mandskab BMC, der ufrivilligt er blevet rodet ind i en dopingaffære.

Se også: Her er Tourens første dopingskandale

En belgisk statsanklager meddeler nemlig i dag, at de belgiske myndigheder har anholdt en deltids-ansat terapeut for BMC-mandskabet, efter de har opdaget, at han importerede 195 glas af det forbudte dopingpræparat EPO tilbage i 2009.

Siden dengang har Sven Schoutteten arbejdet deltid hos det amerikanske mandskab BMC, men blev altså tilbageholdt og afhørt af politiet for tre dage siden.

Derfor har BMC-mandskabet besluttet sig for straks at undersøge, hvilken kontakt Sven Schoutteten har haft med ryttere og ansatte, mens han har været omkring mandskabet.

Læs mere: Omfattende doping-ring afsløret

- Det er foruroligende nyheder. Selvom han kun blev udvalgt til at arbejde, når vi ikke havde nok almindelige terapeuter (han arbejdede to dage i år, 13 sidste år), så vil vi alligevel sikre os, at hans kontakt med vores hold ikke var noget ud over det sædvanlige.

- Vi tror ikke, at der skete noget ulovligt , mens han var hos os, men vi vil alligevel være helt sikre. Han var selvfølgelig ikke udset til at skulle hjælpe os under dette års Tour de France, siger holdets team-manager Jim Ochowitz i en pressemeddelelse.

BMC Racing har den tidligere verdensmester, Cadel Evans, som deres klassementshåb, når Tour de France begynder på lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer