Her er Tourens første dopingskandale

Rekordindehaver i Tour de France under kraftig mistanke for doping

Wim Vansevenant er indehaver af en lidt besynderlig Tour-rekord. (Foto: Claus Bonnerup)
Wim Vansevenant er indehaver af en lidt besynderlig Tour-rekord. (Foto: Claus Bonnerup)

Der er mindre end en uge til 1. etape af Tour de France, og nu er én af cykelsportens gamle profiler, Wim Vansevenant, blevet ramt af dopingspøgelset.

Belgieren med fortid på Lotto-mandskabet er under anklage for import af dopingprodukter fra Australien - ifølge de belgiske aviser De Standaard og Het Nieuwsblad.

39-årige Vansevenant, der indstillede karrieren for tre år siden og under Touren i år skal fungere som vært for VIP-gæster i Omega Pharma-Lotto-holdets område, skulle have modtaget en pakke, der blev fanget i Bruxelles Lufthavn for et par uger siden.

Læs også: Sæt dit eget Tour-hold

Pakken indeholdt 'ultramoderne produkter', der er udviklet til at øge muskelmasse og optimere præstationer.

Den offentlige anklager i Gent, Francis Clarysse, understreger, at der er en undersøgelse i gang, men at man på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer.

Vansevenant var langt fra én af sportens store forbilleder. Faktisk er han eneste rytter, der nogensinde er sluttet sidst i Tour de France TRE gange (2006, 2007 og 2008). En præstation i sig selv...

Det belgiske holds stjerne, Philippe Gilbert, ventes i øvrigt at få en hovedrolle i Tourens første uge. Stjernen over dem alle denne sæson i Belgien har nærmest været uovervindelig i perioder.

Han har vundet, for at nævne nogle få løb, Fléche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race og senest det belgiske mesterskab i linieløb.

0 kommentarer
Vis kommentarer