Her er Brian Holms Tour-favoritter

HTC-bossen har flere favoritter i Tour-feltet. Også flere der ikke kører for hans eget hold

Brian Holm i selskab med sin gamle holdkammerat på Telekom-holdet, Erik Zabel. (Foto: Ole Steen)
Brian Holm i selskab med sin gamle holdkammerat på Telekom-holdet, Erik Zabel. (Foto: Ole Steen)

Han vil selv sidde i bilen hos Team HTC-Highroad de næste tre ugers tid, når Tour de France-feltet bevæger sig mod Paris over Alper og Pyrenæer, men hvis Brian Holm havde haft tid til at pleje sit eget private hold på holdet.dk's store Tour de France-spil, havde der været nogle ryttere, der havde fået opmærksomhed.

Og ikke kun ryttere fra hans eget mandskab.

Det indrømmer han gerne, da Ekstra Bladet er ude og trille en tur med ham forud for Tour-starten.

- Skal jeg pege på nogen til mit managerhold, kunne det meget vel være Bradley Wiggins (Team Sky) og Jürgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto). Wiggins har været stærk i år. Jeg tror på, at de begge kan gå hen og overraske, siger Holm.

Sæt dit eget hold på holdet.dk hér.

Den engelske stjerne overraskede forrige år mange iagttagere af det franske storløb, da han kørte sig ind på en fjerdeplads i Paris. Og så sent som i juni vandt han det stærkt kuperede Critérium du Dauphiné og er én af feltets absolut bedste enkeltstartsryttere.

Goss får chancen
van den Broeck er ligeledes kendt som en aldeles glimrende atlet i kampen mod uret. Og hans femteplads i sidste års Tour vidner om udholdenhed og talent for at sidde med, når det går opad i bjergene.

Og så lige et par ord om én af Holms egne profiler, Matthew Goss. Som landsmanden Wiggins begyndte han på banen, hvilket stadig kan ses i hans enkeltstarter. Og så vil han nok ikke i samme grad som eksempelvis Lars Bak blive brugt til at køre Mark Cavendish frem til spurterne.

- Han får nok lov til at køre sin egen chance et par gange. I hvert fald på 1. etape. Den kan Cavendish ikke komme med op over, siger Brian Holm og henviser til afslutningen, der er en kategori 4-stigning op til Mont des Alouettes.

Endelig peger han på de tre franskmænd Thomas Voeckler, Sylvain Chavanel og David Moncoutié, der altid viser flaget så ofte som overhovedet muligt i det tre uger lange etapeløb.

Voeckler har haft den prikkede bjergtrøje i fem dage og vundet to etaper, Chavanel har vundet tre etaper, mens Moncoutié er noteret for to etapesejre.

0 kommentarer
Vis kommentarer