Riis efter Schleck-kritik: Vi er klar

Riis mener ikke, at det bliver et problem, at flere af holdets Tour-ryttere har kørt sig ud i Giro d'Italia

Bjarne Riis ser det på ingen måde som et problem, at flere af Saxo Bank-Sungards hjælperyttere i Tour de France allerede har givet sig fuldt ud i Alberto Contadors sejr i forårets Giro d'Italia.

Det slår holdejeren fast efter Andy Schlecks påstand om, at Jesus Hernandez, Daniel Navarro, Richie Porte og Matteo Tosatto ikke vil kunne yde Contador tilstrækkelig hjælp i Touren, fordi de er for trætte.

- De forsøger jo bare at finde alle de muligheder og vinkler, de mener kan føre dem selv i en positiv retning. De leder efter de små huller, som kan give dem troen på, at de kan slå Alberto, siger Riis.

- De ryttere, der har kørt Giroen, har fået ro, og de er blevet bygget rigtigt op igen. Det er jeg sikker på.

- Det gælder også om at bruge dem rigtigt i Touren og på de enkelte etaper. Lade dem få lidt hvile undervejs og generelt køre intelligent med holdet, siger han.

Skal være optimal kombination
Han understreger, at holdene får stor betydning i den forventede duel mellem Contador og Andy Schleck.

Men han anser det ikke som noget problem, at Andy Schlecks Leopard Trek-hold af mange anses for at være det stærkeste.

- Holdet betyder meget, men du kan ikke vinde Touren med holdet alene, ligesom du ikke kan vinde det med manden alene. Det skal være en optimal kombination.

- Jeg skal nok få det optimale ud af mine ryttere. Det kan godt være, at vi på papiret ikke er de stærkeste, men det er sådan set ligegyldigt, hvis vi vinder i Paris, slår Bjarne Riis fast.

Første etape af Tour de France køres på lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer