Riis' kronprins lover: Alt for Contador

Richie Porte har evner til at køre klassement, men han lover at ofre sig selv som loyal hjælper for Contador

På årets første træningslejr med Saxo Bank-Sungard herskede der med god grund tvivl om, hvorvidt Alberto Contador ville køre årets Tour de France.

Sagen om den positive dopingprøve var ikke nået så langt, som den er nu, og australske Richie Porte kunne se frem mod én debut i Tour de France med Contador og én uden.

Porte kaldte det en win-win-situation, fordi han enten ville få æren af at hjælpe den spanske stjerne og storfavorit - eller få fordel af selv at være kaptajn for Bjarne Riis' mandskab.

Contador kører, og selv om Richie Porte spås en stor fremtid i de største etapeløb, lyder han bestemt ikke som en mand, der er ked af, at han i sin debut-Tour skal agere hjælper.

- Mit eneste fokus under Touren er at hjælpe Alberto. Vi er med i løbet for at vinde samlet, og det betyder, at vi hver især skal være 100 procent fokuseret på hvert vores arbejdsområde, så vi ved, hvad vi skal gøre, og hvornår vi skal gøre det, siger han til Saxo Bank-Sungards hjemmeside.

Australieren kalder det 'en ære at blive udtaget', og der går en drøm i opfyldelse for den 26-årige rytter, når Touren begynder lørdag.

Porte kalder ruten ufattelig hård og forventer en meget hård sidste uge. Han er ikke i tvivl om, at Contador er klar, og den australske hjælper tror meget på en sejr til sin kaptajn.

- Det er ret simpelt, han er bare bedre end alle andre. Alene i år har han vundet ni sejre - inkluderet Giro d'Italia, og jeg har en stærk tro på, at han også vinder Tour de France.

- Han er en enestående klatrer, han kører en fremragende enkeltstart, han er bundseriøs i sin træning, og så er han bevidst om alle de valg, han træffer undervejs, siger Richie Porte.

0 kommentarer
Vis kommentarer