Kyllingen vil drille de store til DM

Michael Rasmussens hold er underdog ved søndagens DM i cykling, og det giver muligheder, som skal udnyttes

Michael Rasmussen i front for Christina Watches-Onfone. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Rasmussen i front for Christina Watches-Onfone. (Foto: Claus Bonnerup)

Fokus forud for søndagens DM i cykling ligger på de store ProTour-hold som Saxo Bank-SunGard, Leopard Trek, Rabobank og HTC-Highroad, hvor de største danske profiler kører.

Men det er nu ikke ensbetydende med, at de mindre hold har givet op på forhånd, fortæller Michael Rasmussen, der i år stiller op for sit nye hold, Team Christina Watches-Onfone.

- Jeg tror på, at vi kan vinde. Vi har Michael Reihs, der er den højest rangerede danske rytter, og Rene Jørgensen, som altid kører fremragende til DM.

- Og så stiller vi talstærkt op, hvilket giver os en fordel, fordi det er en relativt nem rute, siger Michael Rasmussen.

Med i alle udbrud
Rytterne skal gennemkøre en 16 kilometer lang rundstrækning i og omkring Nyborg på Fyn 13 gange. Og mål ligger først efter hele 208 kilometer.

- Vi skal forsøge at køre med i alle udbrud. Det kan Leopard Trek ikke gøre, fordi de kun er fire ryttere. Og ruten er for nem til, at Saxo Bank bare kan sætte sig frem og lave udskilning.

- Selvom vi ikke er favoritter, bliver det et interessant løb for mindre hold som Christina Watches-Onfone og Glud & Marstrand, fortæller Rasmussen.

Han ved godt, at der skal held til også. Han har trods alt kørt med om sejren i Tour de France. Men han kan ikke se, hvorfor Christina Watches-Onfone ikke skulle kunne ramme det rigtige udbrud.

Bliver et lotteri
- Det kan ske efter 10 kilometer eller efter 180 kilometer i sådan et løb. Det bliver lidt et lotteri, og derfor skal vi være repræsenteret hele tiden i alle udbrud. Og det har vi muligheden for med dette hold, for vi stiller med 13 mand til start, siger Rasmussen.

Og selvom løbet er langt og også længere, end hvad vi normalt ser på de hjemlige breddegrader, mener han godt, at holdet kan være med.

- Det er ingen hemmelighed, at når vi når ud over de 180 kilometer, så er det begrænset, hvor mange danske cykelryttere, der kan være med. Men her har vi erfaringen, der kan blive vigtig. Jeg tror på det, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer