Her er Riis' Tour-plan

Se forklaringen på, hvorfor Bjarne Riis har udtaget netop de otte ryttere, der skal støtte Contador i årets Tour de France

Alt handler om Alberto Contador i årets Tour de France.

Det fastslog Bjarne Riis i sin første af mange Tour-klummer for Ekstra Bladet, og holdejeren gentog det altoverskyggende mål for Team Saxo Bank-SunGard kort efter sin holdudtagelse:

- Der kan opstå muligheder undervejs, men når du har Alberto på holdet, er der ét overordnet mål, og så er der ikke plads til al mulig slinger, siger Bjarne Riis.

Se en forklaring på, hvad Contadors otte hjælpere bidrager med i galleriet øverst i artiklen

Dét er da også forklaringen på en af de store overraskelser på Tour-holdet: Den forholdsvis ukendte - i det mindste udenfor cykelkredse - italiener Matteo Tassoto.

Den 37-årige rytter bliver især på de flade etaper manden, der skal passe på Alberto Contador og sørge for, at kaptajnen placerer sig rigtigt.

'Bundsolid og en garvet rytter i det taktiske og ofte usynlige spil under løbene', lyder beskrivelsen af italieneren på holdets egen hjemmeside.

Italieneren kan på mange måder betragtes som den direkte afløser for Stuart O'Grady, som Bjarne Riis flere sæsoner insisterede på at have med i Touren, selv om han var langt fra fordums storhed.

- Der findes nok ikke nogen i feltet, der er meget bedre til at gøre det, han er god til: at holde Alberto fremme og fri af problemer, siger Riis om Tassoto.

0 kommentarer
Vis kommentarer