Nicki Sørensen tog DM-guldet igen

For fjerde gang i karrieren strøg Nicki Sørensen først over målstregen ved DM i linieløb

Når Tour de France begynder lørdag, er det igen med Dannebrog i feltet.

35-årige Nicki Sørensen fejrede igen Tour-udtagelsen med et dansk mesterskab, da han søndag kom alene til mål i Nyborg i linieløbet.

Det er fjerde gang i karrieren, Saxo Bank-Sungard-profilen bliver dansk mester. Det skete også i 2003, 2008 og sidste år.

Martin Mortensen fra Leopard Trek blev nummer to, mens Michael Reihs fra Christina Watches blev nummer tre.

Mortensen sloges mod overmagten
Sørensen var blandt de mange profiler, der var med i en 22 mand-stor udbrydergruppe, der kom afsted cirka halvvejs i løbet. Hér var andre DM-favoritter som Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen også at finde.

Christina Watches, der kun var repræsenteret ved Michael Reihs i udbrydergruppen, jagtede bagfra og fik reduceret hullet til to minutter. Men tættere på kom hovedfeltet aldrig.

Fem ryttere kom afsted. Det drejede sig om Sørensen og Sørensen fra Saxo Bank-Sungard, Reihs, Mortensen og Thomas Vedel Kvist fra Team Glud & Marstrand, og de fem fik et forspring på 40 sekunder.

Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen skiftedes til at stikke afsted, hvor især Martin Mortensen sloges for at hænge på. Til sidst lykkedes det dog Nicki Sørensen at få hullet og holde til mål.

Navn: Nicki Sørensen

Født: 14. maj 1975

Højde: 182 cm.

Vægt: 71 kg.

Professionel siden 1999

Nuværende hold: Saxo Bank-Sungard

Tidligere hold: Team Chicky World og Team Fakta

Største resultater: Etapesejr i Tour de France 2009, Etapesejr i Vuelta a España 2005, DM-guld i 2003, 2008, 2010 og 2011

Kilde: Ritzaus Bureau

0 kommentarer
Vis kommentarer