Dansker får Tour-debut

HTC-Highroad-rytteren Lars Bak er blevet udtaget til sit første Tour de France. Alex Rasmussen kom ikke med

Lars Bak får langt om længe debut i Tour de France. (Foto: Thomas Sjørup)
Lars Bak får langt om længe debut i Tour de France. (Foto: Thomas Sjørup)

For første gang i karrieren skal den danske cykelrytter Lars Bak køre med i verdens største cykelløb, Tour de France.

Lars Baks hold, Team HTC-Highroad, offentliggjorde søndag navnene på de ni ryttere, der skal med til Frankrig. Og heriblandt var 31-årige Lars Baks navn.

For Lars Bak er det en langvarig drøm, som endelig bliver til virkelighed. Han har gennem flere sæsoner kæmpet hårdt for at få debut i Touren, men uden held før nu.

Derimod bliver der ikke plads til holdets anden dansker, sprinteren Alex Rasmussen, der ellers gjorde sig positivt bemærket i Giro d'Italia tidligere på sæsonen.

De ni ryttere hos Team HTC-Highroad blev: Bernhard Eisel, Mark Cavendish, Matt Goss, Mark Renshaw, Tony Martin, Peter Velits, Lars Bak, Danny Pate samt Tejay van Garderen.

Bernhard Eisel er udnævnt som kaptajn, Tony Martin er holdets klassement-håb, mens Cavendish vil være manden, Lars Bak og flere af de andre ryttere skal køre for på de flade etaper.

Cavendish har indtil nu vundet 15 etaper i Touren siden 2008, og ryttere som Matt Goss og Mark Renshaw har før vist deres gode evner til at føre Cavendish frem til sejre.

Slider og tempokører
Lars Bak kan også bruges, fordi han er en god slider og dygtig tempokører, mens han ikke kan sidde med ret længe i bjergene.

Forud for sidste sæson skiftede Lars Bak til Team HTC-Highroad, der har danske Brian Holm som sportsdirektør, for at øge sine muligheder for at komme med til Touren.

I sin første sæson på holdet blev han dog også sorteret fra, men har altså siden kørt sig ind i varmen.

Blandt andet leverede han karrierens bedste resultat, da han blev nummer fem i dette års Paris-Roubaix. Et løb, han i den grad var med til at skabe.

0 kommentarer
Vis kommentarer