Glad Lars Bak: Det har været pinefuldt

Den sidste uge op til Tour-udtagelsen har været en sej omgang for den danske HTC-Highroad-rytter Lars Bak

Søndag var forløsningens dag for den danske Team HTC-Highroad-rytter Lars Bak. Her gik en af karrierens helt store drømme i opfyldelse: At blive udtaget til Tour de France.

- Jeg blev rigtig, rigtig glad. Det har jeg kæmpet for i mange år, så det er total fedt, fortæller Lars Bak, der nu skal køre sit første Tour de France.

- Det har været en pinefuld uge, for du går hele tiden og tænker, hvorfor får de for fanden ikke udtaget holdet. Jeg havde lidt regnet med det, men før man får det endeligt at vide, kan man ikke vide sig sikker på noget, fortæller han.

Netop udtagelse til Touren har præget Lars Baks karriere de seneste mange år. Hver gang snakken er faldet på drømme og mål, har han nævnt det store franske cykelløb.

I tiden hos Bjarne Riis blev han hver gang forbigået på grund af holdets entydige fokusering på bjergene. Et landskab, hvor Bak ikke har sine forcer.

Har fortjent det
Derfor skiftede han forud for 2010-sæsonen til Team HTC-Highroad. Han blev også vejet og fundet for let til Touren det første år, men har siden formået at gøre sig uundværlig.

- Jeg føler også, at jeg har fortjent udtagelsen, slår Lars Bak fast.

Han har kæmpet for holdets sprintere i både Vuelta a España og Giro d'Italia, og i forårets Paris-Roubaix viste han stor slidstyrke ved at blive nummer fem i det legendariske brostensløb.

Fra den 2. juli er det også tid til at prøve kræfter med verdens hårdeste cykelløb for den 31-årige silkeborgenser.

0 kommentarer
Vis kommentarer