Konkurrenten tror på Riis' tropper

Favorit: Saxo Bank-Sungards trup i årets Tour er skræddersyet til at sikre Contador endnu en sejr, mener Brian Holm

Det er ikke hver dag, at journalister får Bjarne Riis til at grine, men da det tirsdag blev konstateret i australske medier, at den danske teamboss ville overraske alle ved at udtage den argentinske sprinter J.J. Haedo til årets Tour de France, slog Riis en skoggerlatter op.

– For pokker, det kan alle da sige sig selv: Når vi kører for at sikre Contador sejren i Tour de France, udtager vi selvfølgelig ikke en sprinter, fnyste Riis hovedrystende i går, da han endelig havde offentliggjort navnene på de ni, der skal køre Touren i år.

Det blev en trup uden overraskelser i Haedo-klassen. Spanieren Benjamin Noval stod ikke øverst på spåkonernes lister, og italieneren Matteo Tossato var måske heller ikke det hotteste bud, men alt i alt blev det en trup, der meget sandsynligt kan sikre superstjernen Alberto Contadors en fjerde Tour-triumf.

Erfarne ryttere
Det mener Brian Holm, der er sportsdirektør på det konkurrerende HTC-Highroad. Han spår succes for Bjarne Riis' tropper i verdens største cykelløb, også selv om fem af de ni udvalgte netop har overstået et udmarvende Giro d'Italia.

– Holdet kunne ikke være meget anderledes. Jeg havde da virkelig også undret mig, hvis Bjarne havde taget Haedo og Baden Cooke (australsk veteran, red.) med, siger Brian Holm.

– Bjarne har naturligvis valgt et hold bestående af erfarne ryttere, der kan sikre Contador endnu en sejr. Og jeg tror, holdet kan stå distancen.

Mand mod mand over for stjernebesatte mandskaber som det amerikanske RadioShack og det luxembourgske Leopard Trek kan Saxo Bank-Sungards Tour-hold synes at blegne lidt, men den gule trøje – eller bare en realistisk drøm om den – giver vinger, siger Holm.

– Ganske få ryttere oplever i deres karriere at køre ind på Champs Élysées i Paris som holdkammerat med ham i den gule trøje, og alene visheden om, at det kan blive virkelighed, giver en rytter to-tre procent ekstra.

Utrolig motivation
– Man finder kræfter, man ikke anede, man havde. Jeg prøvede det selv i 1996, da jeg kørte for Riis, da han vandt Touren. Det giver utrolig motivation og ukendt styrke at køre på hold med en vinder.

– Og jeg oplever det samme med Mark Cavendish (supersprinter, red.). Jeg har set folk, vi ikke havde regnet meget med, der pludselig sætter sig op og kører spurten for Cavendish, fordi de ved, at han kan vinde, siger Holm.

– Bjarne har udtaget nogle gode ryttere, som Alberto Contador kun gør endnu bedre, når det går løs. En rytter som han øger niveauet hos alle på holdet, og jeg tror, at Bjarne med dette hold kan nå sit mål.

Fem ryttere på Saxo-holdet, Contador, Hernandez, Porte, Navarro og Tosatto, kørte også det benhårde Giro d'Italia, men det har ikke afskrækket Riis.

– Vi har udtaget et hold, der både kan beskytte Contador, køre aggressivt og forsvare sig. Vi er stærke både på flad vej og i bjergene. Jeg synes, det er et exceptionelt stærkt hold, sagde Riis.

Husk, at du kan sætte et Tour-hold på holdet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer