Riis reddet - Saxo Bank fortsætter

Cykelholdejer Bjarne Riis har sikret sig økonomisk i 2012. Saxo Bank forlænger aftalen og fortsætter som hovedsponsor sammen med Sungard næste år

Bjarne Riis' cykelhold bliver ikke overtaget af andre. Saxo Bank fortsætter som sponsor næste år (Foto: AP)
Bjarne Riis' cykelhold bliver ikke overtaget af andre. Saxo Bank fortsætter som sponsor næste år (Foto: AP)

I en hektisk tid med en verserende sag om en positiv dopingprøve hængende over hovedet på stjernen Alberto Contador, har Bjarne Riis fået en stor bekymring mindre forud for Tour de France.

Holdejeren har sikret holdet økonomisk i det kommende år, idet hovedsponsoren Saxo Bank har valgt at forlænge aftalen og dermed bliver som hovedsponsor for det danske hold næste år.

Holdet hedder dermed også i 2012 Saxo Bank-Sungard.

- Det er en stor dag for cykelholdet. Saxo Bank er en målrettet og topprofessionel virksomhed, så jeg er naturligvis både glad og stolt over, at Saxo Bank fortsat har stor tiltro til vores arbejde og mener, at det rent forretningsmæssigt giver mening at sponsorere cykelholdet, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Saxo Bank har kørt parløb med Riis siden 2008. Banken valgte i januar 2010 at melde ud, at man ville trække sig som sponsor med udgangen af 2010.

I august ombestemte banken sig dog i forbindelse med, at Bjarne Riis fik chancen for at hente Alberto Contador til holdet.

- Sammen har vi nu siden 2008 vist i både ord og i handling, at vi er et fantastisk match, og vi bliver hele tiden bedre på grund af de åbenlyse fordele i et længerevarende partnerskab.

- Kontinuiteten i vores stærke samarbejde betyder samtidig meget for rytterne og mig personligt, fordi vi nu kan fokusere fuldt ud på at skabe resultater på landevejene og samle en stærk trup til næste års sæson, siger Bjarne Riis.

Juni 2011: Saxo Bank forlænger aftalen og bliver også i 2012 som hovedsponsor sammen med Sungard.

August 2010: Team Saxo Bank forlænger alligevel med et år og bliver som hovedsponsor i 2011 - sammen med Sungard.

Juli 2010: It-firmaet Sungard præsenteres som én af to nye hovedsponsorer. Aftalen løber i to år.

Januar 2010: Saxo Bank benytter sig af en option, der gør det muligt for banken at forlade sponsoratet ved udgangen af 2010.

December 2008: IT Factory erklæres konkurs, inden sponsoratet hos Riis træder i kraft.

September 2008: IT Factory præsenteres som ny hovedsponsor fra 2009 og tre år frem.

Juni 2008: Bjarne Riis præsenterer internetbanken Saxo Bank som ny hovedsponsor. I resten af 2008 hedder holdet Team CSC-Saxo Bank, fra januar 2009 hedder det Team Saxo Bank.

Marts 2008: CSC meddeler, at it-virksomheden stopper som sponsor med udgangen af 2008.

Juli 2005: CSC forlænger under Tour de France sponsoraftalen med tre år.

Oktober 2002: Tiscali meddeler, at man stopper sit sponsorat efter sæsonen. Fra 2003 hedder holdet Team CSC.

Maj 2001: Word Online overtages af virksomheden Tiscali. Holdet skifter navn til CSC Tiscali.

December 2000: Internetudbyderen World Online hopper på vognen. Holdet hedder CSC/World Online.

November 2000: John Trolle får store økonomiske problemer. MemoryCard stopper som sponsor.

Oktober 2000: It-virksomheden CSC bliver præsenteret som sideordnet sponsor. Holdet hedder nu Team CSC/MemoryCard.

August 2000: John Trolle udskifter i en kuplignende manøvre direktøren for holdet med Bjarne Riis, der igen træder ind i ejerkreds. Jack & Jones trækker sig som sponsor.

Årsskiftet 1999/2000: Home vælger at trække sig som sponsor og afløses af firmaet Memory Card, der ejes af den kontroversielle erhvervsmand John Trolle. Holdet hedder nu Memory Card Jack & Jones.

Maj 1999: Bjarne Riis trækker sig fra selskabet bag Team Home Jack & Jones. Et tv-program på DR beskylder Bjarne Riis for doping og sponsorerne kræver en forklaring. - Efter moden overvejelse er jeg nået til den erkendelse, at der ikke er grundlag for et fortsat samarbejde, når man, som det er sket, rejser tvivl om min troværdighed på baggrund af et tv-program, siger Bjarne Riis.

Efteråret 1997: Team Home Jack & Jones annonceres. Det skal køre fra starten af 1998. Bjarne Riis, der stadig er aktiv rytter på det tidspunkt, bliver hovedaktionær i selskabet bag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen