Egoistisk DCU håber Rasmussen får Tour-nej

Danmarks Cykle Union håber, at Alex Rasmussen ikke bliver udtaget til Tour de France i år af hensyn til VM

Alex Rasmussen har især markeret sig i banecykling. Danskeren imponerede i årets Giro d'Italia ved at blive nummer to på den afsluttende enkeltstart. (Foto: Lars Poulsen)
Alex Rasmussen har især markeret sig i banecykling. Danskeren imponerede i årets Giro d'Italia ved at blive nummer to på den afsluttende enkeltstart. (Foto: Lars Poulsen)

Mens cykelrytteren Alex Rasmussen spændt går og håber, at han skal køre Tour de France, sender Danmarks Cykle Union (DCU) en bøn til, at cykelrytteren ikke får sin drøm opfyldt.

- I forhold til det kommende VM i Danmark, og i forhold til mine ambitioner, så ville det passe perfekt, hvis han ikke kører Touren, men i stedet kører Vueltaen, siger DCU's sportschef, Lars Bonde.

Lars Bonde er godt klar over, at Alex Rasmussen ønsker det anderledes.

- Ja, det er meget egoistisk, for selvfølgelig ville det være fantastisk for ham, hvis han får lov at køre Tour de France. Det er heller ikke sådan, at jeg står og græder over det, hvis han kommer med, siger Lars Bonde.

Ønsket fra DCU's sportschef skyldes, at Rasmussen har potentialet til at hente et stort resultat på VM-enkeltstarten i København til september.

Lars Bonde mener, at det vil være bedre forberedelse for fynboen, hvis han får en pause nu og bygger sin form op via Vuelta a Espana til august i stedet for at suse videre på den sæson, som allerede har været lang.

Avis: Her er Bjarne Riis' Tour-bombe

Den danske HTC-Highroad-rytter kørte sit første lange etapeløb, da han for en måned siden gennemførte Giro d'Italia, hvor han blev nummer to på den afsluttende enkeltstart.

Hvis Alex Rasmussen får brug for sparringspartnere i forbindelse med VM-enkeltstarten, står DCU's folk og Lars Bonde klar til at bidrage, alt det de kan.

- Vi kan sagtens give Alex fantastiske forhold frem mod det VM, og personligt har jeg også mulighed for det. Men først og fremmest skal han ville det selv, siger Lars Bonde.

HTC-Highroad har endnu ikke udtaget den endelige trup til Tour de France, men det ligger fast, at den skal bygges op omkring sprinteren Mark Cavendish og det tyske håb Tony Martin.

0 kommentarer
Vis kommentarer