Breschel ofret i leopardernes podie-angreb

Leopard Trek lavede et listigt angreb på Rabobank i Schweiz Rundt og kørte sig dermed tættere på podiet

Der var redt op til en dyst mellem sprinterne på ottende etape af cykelløbet Schweiz Rundt, men så øjnene Leopard Trek chancen for at ændre dagsorden og køre sig på podiet.

Det luxembourgske hold splittede feltet på de sidste 20 kilometer, hvorefter det førte an i en mindre gruppe, som kørte til mål med slovakken Peter Sagan som etapevinder for anden gang i dette års Schweiz Rundt.

Leopard Trek greb chancen, fordi klassementets nummer to, Rabobanks Bauke Mollema, pludselig var røget ned i en af forfølgergrupperne.

Dermed kunne Fränk Schleck, som før etapen lå nummer fire, overtage tredjepladsen før løbets afsluttende enkeltstart søndag.

Leopard Treks danske klassementshåb Jakob Fuglsang lå også med i frontgruppen, og Fuglsang ligger nu nummer seks, to minutter og 38 sekunder efter løbets førende rytter Damiano Cunego.

Jakob Fuglsang, som normalt kører en god enkeltstart, har dermed en realistisk chance for at slutte på podiet efter den 32 kilometer lange enkeltstart i Schaffhausen søndag. Danskeren endte på tredjepladsen sidste år.

Mindre opløftende var dagens etape for den danske Rabobank-rytter Matti Breschel, som ellers sad perfekt placeret i den forreste gruppe i læ af Leopard Trek, da feltet blev splittet i flere små grupper.

Men danskeren blev kaldt tilbage for at hjælpe sin holdkammerat Bauke Mollema, som forsøgte at kæmpe sig op til frontgruppen.

Matti Breschel lod sig falde tilbage, men der var i virkeligheden ikke meget at hjælpe med, da de to Rabobank-ryttere var chanceløse i kampen om at komme op til Leopard Trek, som kørte fuld gas.

Dermed ødelagde Mollema også chancen for Matti Breschel, som kort efter måtte give op og falde tilbage i den anden gruppe.

Danskeren kom i mål tre minutter og 27 sekunder efter etapevinder Peter Sagan, mens Bauke Mollema tabte 48 sekunder og gled ned på femtepladsen i klassementet.

0 kommentarer
Vis kommentarer