Cykelhold putter rytterne på køl

Tour de France-hold bruger ekstrem kuldebehandling i jagt på stærkere ryttere til årets Tour de France

FDJs alternative kuldebehandling skal gerne give det franske cykelhold flere sejre under årets Tour de France (Arkivfoto: AP)
FDJs alternative kuldebehandling skal gerne give det franske cykelhold flere sejre under årets Tour de France (Arkivfoto: AP)

Det bliver næppe voldsomt sjovt at være cykelrytter for det franske FDJ-hold under årets Tour de France.

For at få rytterne til at restituere bedre under det 21 dage lange etapeløb, er det nemlig holdets plan, at rytterne skal udsættes for isnende kulde både før og efter etaperne.

Men rytterne ved allerede nu, hvad der venter dem, for holdet er i øjeblikket i fuld gang med at afprøve de ekstreme kuldegrader.

Rytterne stiller sig i en smal beholder, der er fyldt med flydende nitrogen. Derefter er det kun centrale dele af kroppen, der i tre minutter bliver udsat for de 150 minus grader, som er i beholderen, da hverken hoved eller ansigt kan tåle de vilde kuldegrader.

Læs også: Fuglsang med Tour-ambitioner

Kulden skal angiveligt forebygge betændelser og smerter efter over 200 kilometer på de franske landeveje.

- I begyndelsen gør det en smule ondt, særligt i benene. Det er som at have en pakke is rundt om benene, hvilket ikke er den mest behagelige følelse, fortæller FDJ's holdkaptajn Sandy Casar til nyhedsbureauet Reuters. Det skriver spn.dk.

Det er dog vigtigt for holdet at understrege, at holdet ikke bryder nogen regler, og at behandlingsformen ikke kan sammenlignes med doping.

- Vi gør faktisk det rigtige. Det er absolut ikke præstationsfremmende, fortæller FDJ's læge.

Unægtelig en kold omgang for de ni ryttere, der skal udgøre FDJ's endelige Tour-trup

0 kommentarer
Vis kommentarer