Overvejer mildere clenbuterol-linje

Det internationale antidopingagentur vil se på, om reglerne for positive clenbuteroltest skal laves om

Der blev fundet et mikroskopisk indhold af clenbuterol i Alberto Contadors prøve under Tour de France. (Foto: AP)
Der blev fundet et mikroskopisk indhold af clenbuterol i Alberto Contadors prøve under Tour de France. (Foto: AP)

Fremover behøver det ikke længere koste to års dopingkarantæne, hvis en idrætsudøver bliver testet positiv for clenbuterol.

Det skyldes de mange tvivlsspørgsmål, som man det seneste års tid har skullet tage stilling til hos det internationale antidopingagentur, Wada.

- Vi kunne foreslå eksekutivkomiteen, at der over en vis grænse garanteret er tale om doping, mens lavere værdier kræver en nærmere undersøgelse af den enkelte atlets resultater, siger Olivier Rabin, der er videnskabsdirektør hos Wada.

Det er blandt andet sagerne om Saxo Bank-Sungard-rytteren Alberto Contador og de fem mexicanske fodboldlandsholdspillere, der er blevet testet positive ved dette års Gold Cup, der har fået Wada til at kigge nærmere på stoffet.

Clenbuterol-diskussion i Montreal
I begge tilfælde hævder atleterne, at de har indtaget clenbuterol uden at vide det, fordi de har spist kød fra kvæg, der har fået det vækstfremmende stof ind via foderet.

Samme argument brugte den danske cykelrytter Philip Nielsen også, da han blev frikendt efter at være testet positiv under cykelløbet Tour of Mexico.

- Vi ved ud fra den videnskabelige litteratur, at der i et begrænset antal lande kan være fare for, at kød er forurenet med clenbuterol, siger Rabin til nyhedsbureauet Reuters.

Han skal sammen med den øvrige sagkundskab diskutere clenbuterol ved et møde i en ekspertgruppe i Montreal næste uge.

Diskussionerne kan munde ud i en anbefaling om ændringer af de nuværende regler, som så skal tages op på næste Wada-bestyrelsesmøde i september.

0 kommentarer
Vis kommentarer